Gemeente Gouda


Opgeruimde stadsgenoten gehuldigd (14-12-2007)

Een schone stad is iets waar gemeente en inwoners samen voor moeten zorgen. En dat gebeurt in Gouda. Het afgelopen jaar hebben weer vele Gouwenaren zich ingezet om rommel in de eigen buurt op te ruimen. Gisteren heeft wethouder Marco Kastelein in het Stadhuis een aantal inwoners gehuldigd die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor een schone stad.

Op de tweede donderdag van december hebben gemeenten door het hele land inwoners gehuldigd die zich opvallend hebben ingezet voor een schone leefomgeving. Dit zijn de zogenaamde ZwerfAfvalPakkers (ZAPers). Voor de ZAP-actie werkt de Stichting Nederland Schoon samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNO-NCW en het ministerie van VROM. De gemeente Gouda hecht veel waarde aan de inzet van de Goudse ZwerfAfvalPakkers en wilde hen hiervoor graag bedanken. De wethouder reikte daarom twintig ZAP-speldjes uit aan inwoners en vertegenwoordigers van scholen en wijkteams. De gehuldigden variëren in leeftijd van 14 tot 85 jaar.

Samen aan de slag
Marco Kastelein: Schoon trekt schoon aan. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat de stad opgeruimd is en blijft. Gelukkig zetten in Gouda veel vrijwilligers zich hiervoor in. De gemeente stimuleert mensen om gezamenlijk de eigen leefomgeving op te ruimen. Want het is ook leuk om samen met je school, straat of met de hele buurt aan de slag te gaan. Iedereen die in Gouda een opruimactie organiseert kan daarom vanaf januari een bijdrage van de gemeente ontvangen.