Gemeente Gouda


Nieuw lid Goudse gemeenteraad geïnstalleerd (14-12-2007)

Op 12 december is Gerda Paans geïnstalleerd als nieuw gemeenteraadslid voor de PvdA. De installatie vond plaats tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de Goudse gemeenteraad op Woensdag Raadsdag. Gerda Paans volgt Roos Gerrits op die haar rol als gemeenteraadslid niet meer kan combineren met haar gezin en een drukke baan.

Als gepensioneerd docente maatschappijleer is Gerda Paans zeer actief in de Goudse samenleving en binnen de provincie Zuid-Holland. Tot op heden is zij voorzitter van de ANBO Gouda, een vereniging voor 50-plussers met circa 800 leden in Gouda. Deze functie legt zij per 1 januari 2008 neer om belangenverstrengeling in haar nieuwe rol als gemeenteraadslid te voorkomen.

Gerda Paans heeft daarnaast een aantal onbetaalde nevenfuncties. Zo is zij onder andere actief als voorzitter van de Vereniging Groepswonen voor Ouderen (VGO) in Zuid-Holland, als redactielid voor ANBO-info Zuid-Holland en als ambassadeur ledenwerving voor ANBO Zuid-Holland. Daarnaast is zij voorzitter van de regioraad voor ANBO-afdelingen Midden-Holland.
In Gouda is Gerda Paans ook bekend van haar voorzitterschap van VGO Gouda; een functie die zij anderhalf jaar geleden na 10 jaar heeft neergelegd.