Ingezonden persbericht


Persbericht

Sportieve opvang na examenstress Extra sportdagen op maandag 17 en dinsdag 18 december

Men kan er niet omheen, examens creëren stress en spanning. Vooral de leerlingen van de eerste graad zijn nog niet vertrouwd met de "blok"periode. Om al die stoom af te laten kwamen de laatstejaars van de afdeling sport-wetenschappen van het Koninklijk Atheneum Etterbeek met een sportieve oplossing. Zij weten maar al te goed dat bewegen zeer belangrijk is voor de coördinatie tussen lichaam en geest. Zij ervaren dagelijks dat samen sporten niet alleen gezond, maar ook best plezant is en dat willen ze doorgeven aan de jongere leerlingen. In het kader van het gezondheidsbeleid organiseren en begeleiden zij, vertrekkend van hun ondernemingszin, twee extra sportdagen.
De deelnemers zullen hierdoor de hechte vriendschapsbanden nog versterken, kennismaken met "nieuwe" sporten en de sportinfrastructuur in de buurt beter leren kennen.

Na de examenperiode zijn de leerlingen traditioneel enkele dagen lesvrij. Terwijl de leraren vergaderen kunnen de leerlingen van de eerste graad van het KAE zich nu uitleven bij de initiatie van gevechtsporten (judo, jiujitsu, aikido, kickboksen en andere). Daarnaast bieden we ook dans, schaatsen, hockey, voetbal en badminton. De deelnemers doen mee aan alle activiteiten, zo blijven de jongens niet alleen bij hun "jongens activiteiten" en vice versa.
Wij voorzien zo in een sportief alternatief voor deze twee lesvrije dagen en helpen de ouders die geen opvang kunnen regelen.

De leerlingen worden niet verplicht om deel te nemen, ze kunnen zich vrijwillig inschrijven voor de extra sportdagen op maandag 17 en op dinsdag 18 december. Het project is echt een succes, 70 leerlingen schreven zich in voor de 2-daagse.

Koninklijk Atheneum ­ Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - www.kaetterbeek.be

Heike Beckers
Lerares lichamelijke opvoeding
heike.beckers@gmail.com
0486/06.39.26

Patrick De Clercq
Directeur
patrick.declercq@kaetterbeek.be
0472-43.71.77

Het Koninklijk Atheneum Etterbeek is een Nederlandstalige school van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap binnen de Scholengroep Brussel. De school telt 688 leerlingen en 70 leerkrachten en biedt haast alle ASO- richtingen en de TSO-richting Toerisme aan. De school bereidt voor op hoger onderwijs. Wij hechten veel belang aan persoonlijkheidsvorming, aan de ontwikkeling van burgerzin en humanisme. Om dit doel te realiseren ondersteunt en participeert de school aan tal van projecten.
Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - Tel 02.738.70.40 - Fax 02.732.64.33 - directie@kaetterbeek.be


---- --