Gemeente Aalburg


E.J. Janse de Jonge benoemd tot waarnemend burgemeester van Aalburg

Met ingang van 17 december 2007 heeft de commissaris van de Koningin, mevrouw J.R.H. Maij-Weggen, de heer dr. E.J. Janse de Jonge (CDA) - wonende te Engelen - benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Aalburg.

De burgemeester van de gemeente Aalburg, de heer F. Buijserd, is met ingang van 15 december 2007 benoemd tot burgemeester van de gemeente Nieuwkoop.

De benoeming van de waarnemend burgemeester, Eric Janse de Jonge, is tot stand gekomen na overleg met het gemeentebestuur van Aalburg. Het burgemeestersambt zal worden waargenomen tot wederopzegging en in ieder geval voor de duur van de benoemingsperiode van een nieuwe burgemeester.

De heer Janse de Jonge was tussen 2002 en 2007 lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Vanaf juni 2007 is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

In het verleden was de heer Janse de Jonge onder meer 13 jaar docent Staats- en Bestuursrecht, faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg en hoofd van de afdeling bestuurs- en juridische zaken van de gemeente Helmond.