Gemeente Waterland


Informatie over technische en medische effecten plaatsen antennes VOORLICHTINGSBIJEENKOMST OVER ANTENNES MOBIELE TELEFONIE

Maandag 17 december 2007 om 19.30 uur organiseert de gemeente Waterland in het gemeentehuis een voorlichtingsbijeenkomst over het plaatsen van antennes voor mobiele netwerken in de ge-meente. Om informatie te verstrekken over de technische en medische effecten van antennes ge-ven vertegenwoordigers van verschillenden organisaties een presentatie.

Voor het plaatsen van antennes voor mobiele netwerken is in het algemeen een bouwvergunning nodig. Inmiddels zijn verschillende aanvragen voor een bouwvergunning ingediend. Dat maakt het noodzakelijk om nadere beleidsregels op te stellen ten aanzien van de plaatsing van antenne-installaties. In juni 2007 heeft de gemeenteraad een eerste voorstel van het college van burgemeester en wethouders over de opstel-ling van beleidsregels besproken. Uit de raadsbehandeling heeft het college geconstateerd dat het met het oog op mogelijke gezondheidsrisicos gewenst is deze problematiek nogmaals te bestuderen. Het voorstel aan de gemeenteraad is toen ingetrokken.

Als uitvloeisel van deze conclusie heeft het college van burgemeester en wethouders het initiatief genomen om een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren. Tijdens de informatieavond geven drie organisaties vanuit verschillenden perspectieven een presentatie. Mo-net geeft namens de samenwerkende mobiele netwerk-operators een toelichting, de belangengroep Stop UMTS verstrekt informatie over de gezondheidsaspecten van mobiele communicatienetwerken en het Antennebureau, het overheidsloket voor objectieve informatie en advies over dit onderwerp, verzorgt als laatste in de rij een presentatie. Uiteraard is er voldoende gele-genheid voor het stellen van vragen.

Binnenkort komt dit onderwerp opnieuw in de gemeenteraad aan de orde. De resultaten van de voorlich-tingsbijeenkomst worden hierbij betrokken.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd de voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen!