Menzis


17 december 2007

Consumentenbond: Menzis koploper bij zorginkoop

Menzis is koploper bij het inkopen van zorg. Dat concludeert de Consumentenbond in een onderzoek naar de kwaliteit van de zorginkoop onder zorgverzekeraars. Vandaag heeft de Consumentenbond dit onderzoek gepresenteerd.

Roger van Boxtel, voorzitter raad van bestuur van Menzis is blij met de uitslag van dit onderzoek: "Het onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat onze inspanningen resultaten opleveren. Het openbaar beschikbaar maken van onze inkoopresultaten op kwaliteit is een belangrijk aandachtspunt, gecombineerd met het betrekken van patiënten- en consumentenorganisaties hierbij. Het onderzoek bevestigd ons beleid, daar zijn we blij mee."

Menzis Behandelwijzer

De Menzis Behandelwijzer, waarin er kwaliteitssterren worden toegekend aan ziekenhuisbehandelingen gaat Menzis fors uitbreiden. "Onze klanten geven we hiermee een hulpmiddel om zélf goed voorbereid een keus voor ziekenhuis of specialist te kunnen maken," aldus van Boxtel.

Gezondheidscentra

Daarnaast blijft Menzis investeren in de eerstelijns zorg. Roger van Boxtel: "De komende jaren gaan we veel meer samenwerkingsverbanden met huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners aan om gezamenlijk eersteklas huisartsencentra op te zetten. Wij geloven in uitstekende gezondheidscentra, dichtbij huis, waar als het even kan eenvoudige chirurgische ingrepen, diagnoses en controles uit het ziekenhuis kunnen plaatsvinden."

Menzis Hulpmiddelen Service

Niet alle inspanningen van Menzis komen in het onderzoek van de Consumentenbond naar voren. Dat blijkt uit de score op de verstrekking van hulpmiddelen. Menzis heeft een eigen Hulpmiddelen Service opgezet. Deze service bedient klanten met de levering van hulpmiddelen aan huis inclusief deskundige uitleg, advies en begeleiding. Volgens eigen onderzoek zijn klanten zeer tevreden over deze dienstverlening. Het is onduidelijk waarom Menzis hierop geen score heeft gekregen van de Consumentenbond.