Gemeente Lansingerland


Overeenkomst met firma Van der Spek in Wilderszijde
De gemeente en de firma Van der Spek hebben overeenstemming bereikt over de verplaatsing van het bedrijf van Van der Spek in Bergschenhoek. Dit ligt nu in het plangebied van Wilderszijde aan de Schiebroekseweg.

Het bedrijf komt straks iets zuidelijker, direct aan de Schiebroekseweg, te liggen. Het wordt een kwartslag gedraaid. Afgelopen maandag 10 december werden de contracten getekend.

Win-win

Het mes snijdt aan twee kanten. Voor de firma Van der Spek maakt de verplaatsing de weg vrij om te moderniseren en uit te breiden. Voor de gemeente betekent het dat de plannen voor het ontwikkelen van Wilderszijde verder uitgewerkt kunnen worden. Tussen het bedrijf en de nieuwe woningen realiseert Van der Spek een geluidsscherm, zodat de nieuwe bewoners geen geluidsoverlast van het bedrijf gaan ondervinden.

Lange weg

Vier jaar geleden ontwikkelde zich het eerste idee voor de verplaatsing van het bedrijf. Al met al was Beeldje van fietser die tegen een helling op fietst een lange adem nodig om tot dit resultaat te komen. En tot slot nog wat geduld om de overeenkomst te tekenen, want de notaris stond in de file. Geen punt, want beide partijen hadden al laten zien over het nodige geduld te beschikken. De lange weg die nodig was werd treffend gesymboliseerd door het beeldje dat projectleider Mary Oortwijn van de broers Van der Spek kreeg: een fietser die tegen de berg op fietst. De moeite is niet voor niks geweest: met het resultaat zijn beide partijen tevreden.