Ingezonden persbericht


Persbericht

Naarden, 17 december 2007

LiteTV en C-ClassicTV gestart met uitzendingen
Twee gloednieuwe zenders met een uniek product voor Nederland

Vandaag, maandag 17 december, starten LiteTV en C-ClassicTV met hun uitzendingen. LiteTV zendt de hele dag alleen maar de beste clips uit van de grootste artiesten van de afgelopen decennia; met veel aandacht voor Nederlandse acts. Hierbij moet je denken aan een mix van artiesten als Marco Borsato, Clouseau, Volumia, Doe Maar, en Elton John, George Michael, Phil Collins, Michael Jackson, Whitney Houston, Celine Dion, Dido, Tina Turner en Rod Stewart.

Vranz van Maaren, programmadirecteur van LiteTV: "De muziek van LiteTV zal voor de 30+ers onder ons een feest van herkenning zijn. Alle muziekvideo's die bij ons voorbij komen zijn populair bij de vrouwen van 30+. Eindelijk is er voor deze doelgroep een TV-station met de muziek die zij leuk vinden! LiteTV is het eerste muziekstation dat -in tegenstelling tot vrijwel alle andere muziekzenders- zich richt op de volwassen kijker".

C-ClassicTV is het tweede nieuwe TV-station dat uitsluitend `mainstream', populair klassieke muziek brengt. C-ClassicTV is laagdrempelig, en biedt veel ruimte aan populaire klassieke artiesten als bijvoorbeeld Il Divo, Paul Pots, Andrea Bocelli en Charlotte Church. Ilja Volkers COO van Sony BMG Benelux: "C-ClassicTV sluit prima aan bij onze visie, hoe je artiesten moet promoten. De muziek van klassieke artiesten als Il Divo en Paul Pots is hartstikke goed en heel erg leuk om naar te kijken. Het is tijd dat er meer ruimte komt op de Nederlandse televisie voor de klassieke toppers."

C-ClassicTV is zeer toegankelijk en zal de hele dag door de bekendste en de beste klassieke stukken laten horen. Vranz van Maaren programmadirecteur van C-ClassicTV "C-ClassicTV zal door iedereen gewaardeerd worden die van populair klassieke muziek houdt. Door de ideale combinatie van grote artiesten en de beste stukken bieden wij een mooi klassiek tv- station voor de liefhebber van populair klassieke muziek."

LiteTV en C-ClassicTV zullen starten als echte muziek stations met veel ruimte voor Nederlands talent. De kijker zal optimaal kunnen genieten, omdat de tv-stations reclamevrij worden aangeboden. De abonnees van kabelexploitant CAIW kunnen als eerste de nieuwe tv- stations bekijken. De verwachting is dat de rest van Nederland in de eerste helft van 2008 de nieuwe zenders kan ontvangen.

LiteTV en C-ClassicTV zijn een initiatief van 2Connect Media en de platenmaatschappij Sony BMG.
2Connect Media is begin dit jaar opgericht door Vranz van Maaren en Robert Herder. Behalve LiteTV en C-ClassicTV produceert 2Connect Media meer dan 40 radiostations, die worden uitgezonden in binnen- en buitenland.



Ingezonden persbericht