N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek

Eenzijdig besluit RvC Nedap leidt tot ernstig meningsverschil

Op grond van de wettelijk omschreven informatieverplichting melden twee leden van de directie van De Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap N.V. dat tussen hen en de Raad van Commissarissen een ernstig meningsverschil is ontstaan over de toekomstige directiestructuur, die intreedt bij het afscheid van een van de huidige directeuren.

Volgens genoemde directieleden meent de huidige, deels vernieuwde Raad van Commissarissen, zonder opgave van redenen, niet langer uitvoering te moeten geven aan het advies van de directie dat mede gebaseerd is op een grondig extern onderzoek uit 2002, en willen de commissarissen nu een op hiërarchie gebaseerd directiemodel introduceren.

In verschillende gesprekken met commissarissen is er telkens met nadruk op gewezen, dat een dergelijk directiemodel een ongewenste en onaanvaardbare breuk zou opleveren met de structuur en de specifieke manier van leiding geven die reeds vele jaren kenmerkend is voor Nedap, en die tot het succesvolle beleid van de afgelopen jaren heeft geleid. De Raad van Commissarissen heeft desalniettemin eenzijdig besloten deze nieuwe structuur in te voeren. De hieronder genoemde twee leden van de directie zijn van mening dat hiermee ernstig afbreuk wordt gedaan aan de succesformule van de afgelopen jaren en hebben de Raad laten weten geen verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor het eenzijdig genomen besluit en de gevolgen die daaruit voort kunnen vloeien. De Ondernemingsraad is hierover vandaag, op vertrouwelijke basis, geïnformeerd.

W. Badenhop
A.J. Westendorp

Anders dan gebruikelijk zal geen nadere informatie worden gegeven over dit persbericht.


Eenzijdig besluit RvC Nedap leidt tot ernstig meningsverschil Stijging Nedap jaaromzet 2007. Sterke toename aantal nieuwe producten. Nedap-stemmachines; beeldvorming en feiten
Nedap Retail Support creëert 'Global RF label competence center' Bezwaar Nedap tegen vervallen van goedkeuringen stemmachines Stemmen in de toekomst nog steeds Stemmen met vertrouwen Halfjaarbericht