Gemeente Beek


Hub Voncken Beekse Vrijwilliger van het jaar 2007

Beek, 16 december 2007

Vrijwilligers zijn van groot belang voor het optimaal functioneren van onze samenleving. De gemeente Beek heeft veel waardering voor het belangeloze en waardevolle werk van de vele vrijwilligers die actief zijn binnen onze gemeente. Om deze waardering te laten blijken wordt elk jaar een zilveren draagspeld toegekend aan de vrijwilliger van het jaar, dit jaar alweer voor de zevende keer. De onderscheiding gaat dit jaar naar de heer Hub Voncken.

Hij heeft op zondag 16 december uit handen van burgemeester Cremers de zilveren draagspeld ontvangen.

Dhr. Voncken is voorgedragen door de buurtvereniging Bourgogne. De heer Voncken is al 25 jaar bestuurslid van deze buurtvereniging, waarvan 22 jaar als secretaris. Daarnaast is hij al 20 jaar vrijwilliger bij de St. Martinus Parochie, als decorbouwer bij de toneelvereniging (20 jaar) en de Heemkundevereniging (4 jaar).

Door het brede scala en de jarenlange inzet maakt de heer Voncken zich verdienstelijk voor een heel breed deel van de Beekse gemeenschap.

De uitreiking is gedaan op de dag van Sinte Lecie, het Beekse evenement bij uitstek waarbij ook vrijwilligers onontbeerlijk zijn.