Politie Friesland

Politieberichten van maandag 17 december

Fryslân, 17-12-2007 o Politieberichten van zondag 16 december 11.00 uur t/m maandag 17 december 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak kantoor
De politie onderzoekt de inbraak in een kantoor, zondagochtend gepleegd, aan het Noordvliet. Men kwam binnen door een raam te forceren. Gestolen is een nog onbekend aantal beeldschermen. Het exacte aantal zal nog aan de politie worden doorgegeven. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Jan van Scorelstraat. De inbraak is tussen vrijdagavond en zondagmiddag gepleegd. Men kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen. Gestolen is een flatscreen en een personal computer. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie kreeg zondagmiddag een melding van jeugdoverlast op de Lieuwenburg. Om de jeugd goed in het oog te krijgen werd bij een portiek aangebeld. Daar kwam de politie een 39-jarige man tegen die de aanwezigheid van de politie niet op prijs stelde. De man beledigde de politie en bedreigde de politie. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en schopte hij een agent tegen zijn been. Ook gaf hij in de dienstwagen, op weg naar het bureau, een agent een kopstoot. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft zondagmiddag assistentie verleend bij een aanrijding op de Werpsterdyk tussen Wirdum en Goutum. Een 27-jarige automobilist uit Wirdum schepte het 34-jarige slachtoffer uit Wirdum met haar twee kinderen van twee en drie toen zij op de oprit van een boerderij liepen. De bestuurder werd naar eigen zeggen verblind door de laagstaande zon en zag daardoor de slachtoffers over het hoofd. Eén kind liep een aantal schaafwonden op aan het gezicht. De vrouw had een hoofdwond en is voor een hartfilmpje overgebracht naar het ziekenhuis aangezien zij zwanger bleek.

Damwoude: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan het madeliefje. De inbraak is gepleegd tussen zondagmiddag en zondagavond. Men kwam binnen door een raam open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen is enkele tientallen euros. De technische recherche zal een onderzoek instellen, aangifte is gedaan door een 79-jarige inwoner van Damwoude.

Vrouwenparochie: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de
Vrouwbuurstermolen. De inbraak is tussen zondagmiddag en zondagavond gepleegd. Men kwam binnen door een raam aan de achterkant te verbreken. Gestolen is een aantal pasjes en een geldbedrag. Aangifte is gedaan door een 65-jarige inwoner van Vrouwenparochie.

Leeuwarden: nitraatbommen in beslag genomen
De politie heeft zondagavond op de Salomonszegel een 13-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. De jongen maakte deel uit van een groep van zeven. Toen de politie ter plaatse kwam, werden in de fietstas van de jongen 10 nitraatbommen aangetroffen. De jongen verklaarde dat hij net twee nitraatbommen afgestoken had en dat het vuurwerk uit de fietstas van hem was. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de jongen is een proces verbaal opgemaakt wegens het ongeoorloofd voorhanden hebben van vuurwerk.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de
Oostergrachstwal. De inbraak is gepleegd tussen zondagmiddag en zondagavond. Men kwam binnen door een stevige bloempot door een raam te gooien. Gestolen is een laptop en een dvd-speler. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 58-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bolsward: aanhouding na brandstichting
Een beveligingsmedewerker zag maandagochtend omstreeks 04.00 uur dat een 31-jarige inwoner van Bolsward een fles met vermoedelijk brandbare vloeistof op een vuurtje gooide. Toen de politie op de Harlingerstraat kwam zag zij dat twee autobanden op straat in brand waren gestoken. Omdat het behoorlijk brandde heeft de brandweer de brand geblust. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau in Drachten.

Cornjum: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
De politie heeft zondagnacht een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder negeerde het stopteken van politie en reed Cornjum in met gedoofde lichten. De verdachte is staande gehouden op De Wier in Cornjum na een korte achtervolging vanaf de N357 ter hoogte van Jelsum. Hij blies 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.