Ingezonden persbericht


KNNV Uitgeverij

PERSBERICHT
December 2007

Heersers van de lucht

Bij de KNNV Uitgeverij is zojuist een handig nieuw naslagwerk verschenen: Roofvogels van Nederland. In deze prachtige uitgave komen alle zeventien roofvogelsoorten van Nederland aan bod. Ideaal om roofvogels te leren herkennen, maar ook - door de fraaie footo's en tekeningen - om eindeloos in te bladeren.
Inclusief CD met roofvogelgeluiden!

Majestueuze zwevers met priemende ogen en scherpe klauwen: roofvogels hebben alles om de interesse van vogelaars te wekken. En niet alleen van vogelaars! Het zeearendenbroedpaar van de Oostvaardersplassen, dat zowel in 2006 als in 2007 een jong grootbracht, kreeg landelijke aandacht en kon zelfs via een webcam door het grote publiek worden gevolgd.

Naast de zeearend komen in Nederland nog zestien andere soorten roofvogels voor. Sommige broeden in Nederland, andere zien we tijdens hun jaarlijkse trek. Roofvogels van Nederland beschrijft ze allemaal uitvoerig. Een team van topfotografen maakte van elke soort spectaculaire actiefoto's.

Gedetailleerde tekeningen helpen bij het leren herkennen van roofvogels in al hun variaties. Extra handig zijn de aanvullende informatiekaders, tabellen, verspreidingskaarten en treffende sfeertekeningen van roofvogels in hun habitat.

Ook bevat Roofvogels van Nederland een heldere inleiding over de verspreiding, anatomie, eetgewoonten en broedbiologie van roofvogels, hun trekgewoonten en hun verhouding tot mensen (onder meer bedreigingen en beschermingsmaatregelen). Tips voor roofvogelherkenning ontbreken evenmin.

Het boek is een waardevol naslagwerk voor alle vogelliefhebbers van Nederland. Het is ook nog eens een mooi groot inkijkboek dat jongeren en kinderen erg zal aanspreken.

Roofvogels van Nederland

Auteur: Benny Génsbøl; illustraties door Bjarne Bertel; bewerkt en vertaald door Ger Meesters Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 24,5 x 27,5 cm, hard gebonden, full colour, met talloze foto's en tekeningen met uitvoerige beschrijvingen, 152 blz. ISBN: 978 90 5011 246 8
Prijs: ¤ 29,95
Extra: Inclusief CD met roofvogelgeluiden!

Bestellen:

Roofvogels van Nederland
Roofvogels van Nederland
B. Gensbol & Gensbøl, B.