Ingezonden persbericht


KNNV Uitgeverij*

PERSBERICHT
December 2007

Toegankelijk vogelboek

Vogelgidsen zijn vaak technisch, droog en ingewikkeld. De beginnende vogelaar wordt er alleen maar door ontmoedigd. Vogels voor elke dag van de KNNV Uitgeverij brengt daar verandering in. Dit fraaie boek helpt beginners op weg en maakt ze levenslang enthousiast.

Vogels zijn overal. In de tuin, het park, de woestijn, de tropen, op zee... Zelfs op de Noord- en de Zuidpool. De meeste vogels kunnen vliegen en hebben zich daardoor altijd snel en eenvoudig weten te verplaatsen. Met vleugels kom je nog eens ergens. De aarde telt ruim negenduizend verschillende soorten.

Hoe word je daar als beginnende vogelaar wegwijs uit? Een dikke professionele gids biedt nauwelijks hulp, integendeel. Het nieuwe boek Vogels voor elke dag van Johan Bos is daarom een uitkomst. Het behandelt in een luchtige en toegankelijke stijl 75 algemene Nederlandse vogelsoorten. De nadruk ligt op herkenning en opvallende kenmerken. Het boek maakt vogels kijken uw eigen omgeving een waar feest, en vormt een goede basis voor wie zich verder in vogels wil verdiepen en ook over de grens wil kijken.

Vogels voor elke dag is geïllustreerd met meer dan 100 prachtige kleurentekeningen van Frits-Jan Maas. Die laten zien hoe de vogels er in rust, in vlucht en in hun omgeving uit zien. De tekst is helder en bondig en geeft tips voor herkenning, leuke weetjes en beschrijvingen van het gedrag. Daarnaast staat er bij elke soort informatie over familieleden, afmetingen, voorkomen en status van de populatie. De inleiding biedt verrassende inzichten in bijvoorbeeld vogeltrek, verenkleed, aanpassingen aan verschillende habitats, vogelgeluiden en sporen.

Terwijl de meeste vogelboeken vertaald zijn, is Vogels voor elke dag een oorspronkelijk Nederlandse uitgave gericht op alledaagse soorten. Overbodige buitenlandse soorten ontbreken, wat wel zo overzichtelijk is.

Natuurliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar vogels en ze graag willen leren herkennen, zullen deze frisse uitgave erg waarderen. Ook jonge vogelaars-in-de-dop zullen er weg van zijn.

Vogels voor elke dag

Auteur: Johan Bos, tekeningen van Frits-Jan Maas Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 15,5 x 22,5 cm, genaaid gebrocheerd, full colour, 96 blz. ISBN: 978 90 5011 240 6
Prijs: ¤ 12,95


Bestellen:

Vogels voor elke dag
Vogels voor elke dag
J. Bos