Ingezonden persbericht


STUDENT SCOORT REGELMATIG DATE OP DE WERKVLOER

Hoofddorp, 17 december 2007 ­ Studenten flirten en daten heel wat af tijdens hun studententijd. Naast kroeg en discotheek is de werkvloer ook een plek waar veel geflirt wordt. StudentenWerk deed onderzoek naar het dategedrag van studenten op de werkvloer en daaruit blijkt dat 37,7% wel eens een date scoort tijdens het werk. 31% zegt niet te daten maar wel te flirten tijdens het werk.

Daten en relaties
Uit het representatieve onderzoek van
StudentenWerk blijkt dat de Nederlandse student
wel eens een date scoort op de werkvloer. Maar
liefst 37,7% van de studenten gaf aan wel eens te
daten met iemand die hij of zij op het werk heeft
ontmoet. En 31% zegt niet te daten maar wel te
flirten. 5,5% heeft zelfs een relatie overgehouden aan zijn of haar ontmoeting tijdens het werk.
25,8% zegt geen aantrekkelijke collega's te
hebben en zoekt een date dus liever ergens
anders.

Online onderzoek
StudentenWerk is gespecialiseerd in de werving en selectie van studenten en beheert de grootste vacaturesite van Nederland voor MBO, HBO en WO studenten. Maar liefst 349.558 studenten staan ingeschreven. Via een maandelijkse, online poll doet StudentenWerk onderzoek naar het gedrag van de Nederlandse student.

Daten op het werk
De onderzoeksvraag die deze maand op StudentenWerk.nl geplaatst is luidt als volgt: "Date je wel eens met een collega?"

Antwoorden: Percentage: Ja, ik scoor wel eens een date 37,7% Nee ik date niet, maar ik flirt wel 31,0% Ja, ik heb er een relatie aan overgehouden 5,5% Nee, ik heb geen aantrekkelijke collega's 25,8%

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 600 studenten in de leeftijdscategorie van 16 tot 26 jaar. BRON vermelding StudentenWerk.nl

Succesvol daten met collega's
Uit dit onderzoek komt naar voren dat het grootste gedeelte van de studenten regelmatig date en flirt met collega's. 5,5% Geeft aan hier zelfs een relatie aan over gehouden te hebben. Studenten laten het niet alleen bij daten in de kroeg of in de collegebanken maar ook de werkvloer blijkt een uitstekend jacht terrein. Toch zegt 25,8% niet te daten met collega's omdat deze alles behalve aantrekkelijk zijn.

www.studentenwerk.nl