Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 17 december

Regio, 19-12-2007

Fietsendieven aangehouden

HAARLEM, 17 december - Rond 01.15 uur meldde een oplettende getuige dat een man en een vrouw aan fietsen stonden te rommelen bij het station. Een agent heeft het stel in de gaten gehouden en was er getuige van dat ze een fiets pikten. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachten bleken een 24-jarige Haarlemmer en een 18-jarige Haarlemse. Ze bekenden bij verhoor de fiets te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

HAARLEM, 17 december - Een oplettende getuige meldde rond 01.40 uur dat drie mannen op een parkeerterrein aan de Leonard Springerlaan bezig waren met inbreken in auto's. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en zagen de mannen in een bestelbus zitten. Bij het zien van de agenten gingen de verdachten er te voet vandoor. Twee van hen konden na een achtervolging worden aangehouden. Het bleken Haarlemmers van 19 en 27 jaar, beiden bekenden van de politie. De agenten troffen na het nodige zoekwerk drie opengebroken auto's. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt of de mannen meer inbraken op hun geweten hebben.

Inbrekers aangehouden

HOOFDDORP, 16 december - Attente buurtbewoners meldden rond 22.45 uur dat ze in de Dunantstraat twee mannen met een groot voorwerp hadden zien sjouwen dat mogelijk afkomstig was van een inbraak. Diverse politiemensen hebben een onderzoek ingesteld in de omgeving. Een getuige vertelde breekgeluiden te hebben gehoord en de verdachten te hebben gezien. Na het nodige zoekwerk troffen de agenten twee verdachten aan. Het bleken 20-jarige Hoofddorpers. De auto van één van hen stond op een parkeerplaats en de bosjes ernaast vonden de agenten twee kluizen. Na een verder onderzoek bleek dat was ingebroken in een woning in de buurt. De bewoners waren niet thuis. De herkomst van de kluizen wordt nog onderzocht. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt of de mannen meer inbraken op hun geweten hebben.

Jeugdige winkeldievegges aangehouden

HAARLEM, 16 december - Personeel van een warenhuis in de Grote Houtstraat betrapte zondagmiddag drie dames op de diefstal van lingerie. Terwijl één van hen op de uitkijk stond trokken de andere twee de lingerie aan en liepen er de winkel mee uit. Ze zijn buiten aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Het bleken een 14-jarige Heemsteedse, een 13-jarige Haarlemse en een 14-jarig dametje uit Aerdenhout. Ze bekenden bij verhoor de diefstal. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Auto vernield door vuurwerkbom

BEVERWIJK, 16 december - Een 33-jarige Beverwijker heeft zondag aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De auto stond geparkeerd in de Dierluststraat. Onbekenden hebben met een vuurwerkbom de voorruit van de auto opgeblazen. Door de ontploffing is ook schade ontstaan aan het dashboard en de motorkap. Verder sneuvelde een ruitje van de woning van de buren. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen, tel. 0900-8844.

Brand in woning

HAARLEM, 17 december - Rond 05.45 uur is brand ontstaan in een pand met vier woonlagen aan de Nieuwe Groenmarkt. Politiemensen hebben de bewoners gewekt en de brandweer heeft de brand bestreden. Er is niemand gewond geraakt. Uit een door de politie ingesteld onderzoek naar de oorzaak van de brand is gebleken dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. De politie stelt hier een nader onderzoek naar in.

Hert aangereden

BLOEMENDAAL, 16 december - Een 31-jarige man uit Nieuw Vennep heeft zondagavond op de Brederodelaan met zijn auto een hert aangereden. Het dier sprong onverwacht voor zijn auto waardoor de man een aanrijding niet kon voorkomen. Het hertje is met onbekende verwondingen naar een dierenarts gebracht. De automobilist is ongedeerd gebleven.

Parfums met een luchtje

HEEMSKERK, 16 december - Surveillerende politiemensen controleerden zondagavond op de Jan van Kuikweg een bestelauto bestuurd door een 39-jarige Heemskerker. In de auto troffen de agenten dozen vol met flessen merkparfum. Na onderzoek bleek het te gaan om illegale namaak. Alles is in beslag genomen en de Heemskerker is aangehouden. De verdachte verklaarde de handel te hebben gekocht in België. Het bleken uiteindelijk 365 flessen met een inkoopwaarde, volgens de verdachte, van ruim 17.000 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

HAARLEM, 17 december - Rond 10.00 uur werd gemeld dat een vrouw was mishandeld op het terrein van het CBR aan de Kleverlaan. Agenten werden aangesproken door een 59-jarige rij-instructrice uit IJmuiden die vertelde te zijn mishandeld door een jonge vrouw. Het slachtoffer zag dat een auto tegen het verkeer in het terrein opreed. Ze gaf met gebaren aan dat dit niet kon en sprak de jonge vrouw die uitstapte er op aan. Die ging direct door het lint, schold de instructrice uit en ging haar te lijf. Ze sloeg en schopte het slachtoffer diverse malen. Omstanders grepen uiteindelijk in. De agenten hebben de verdachte aangehouden. Het bleek een 21-jarige Haarlemse die is meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt tegen haar.