Energielabel voor woningen afgegeven door gepensioneerde adviseurs


Agenda van de adviseurs online op de website

BREDA, 20071217 -- Sinds maandag 17 december 2007 is www.energielabeldirect.com online: een website waarop energielabels voor woningen geboekt kunnen worden. Het is de enige website in Nederland waarop online een afspraak gemaakt kan worden met een adviseur. De adviseurs houden realtime hun agenda bij op de website, waardoor de klanten zelf direct een afspraak in kunnen plannen. De adviseurs van Energielabeldirect zijn allen gepensioneerd. Ze hoeven dus niet meer te werken, maar doen dit werk omdat ze het leuk vinden. Ze zijn hierdoor onafhankelijk en nemen de tijd om kwaliteit te leveren.

Lage loonkosten

Energielabeldirect kan de energielabels tegen lage tarieven aanbieden, omdat voor de adviseurs geen sociale lasten meer betaald hoeft te worden. De prijs voor een energielabel begint bij ¤ 149,-- voor een flat of appartement. Voor een tussenwoning betaalt de klant ¤ 159,--, voor een hoekhuis ¤ 172,-- en voor alle overige woningen ¤ 232,--. In tegenstelling tot veel andere aanbieders, zijn de prijzen all-in: inclusief BTW, voorrijkosten en kilometervergoeding.

Landelijke dekking

Energielabeldirect heeft 10 adviseurs in dienst, die voornamelijk werken in het midden en zuiden van het land. Het doel is om zo snel mogelijk een landelijk dekkend netwerk te hebben. Voor de plaatsen die nog niet worden afgedekt, is een samenwerkingsverband aangegaan met SSWbkn, een van de grootste bouwkundig adviesburo's van Nederland. Klanten van Energielabeldirect kunnen in deze gebieden profiteren van een korting van ¤ 50,-- op de prijzen van SSW.

Gecertificeerd bedrijf

Energielabeldirect is gecertificeerd door KIWA, één van de weinige instanties in Nederland die bedrijven kan certificeren voor het afgeven van energielabels. Energielabeldirect kan hierdoor direct de energielabels aan haar klanten verstrekken. Binnen 5 werkdagen wordt het label opgestuurd.