Populatiedata op gridniveau samengebracht in Bridgis Grids


TIEL, 20071217 -- Bridgis Grids is een nieuw databestand dat alle adressen in Nederland koppelt aan cellen van een hectare. Gebruikers kunnen met behulp van dit bestand eigen adresdata eenvoudig koppelen aan gridcellen. Zij krijgen daarmee snel inzicht hoe en waar een bepaald verschijnsel, zoals bijvoorbeeld een epidemie, zich voordoet. Bridgis Grids is ontwikkeld door Bridgis uit Tiel. Het bedrijf komt met het product tegemoet aan de toenemende vraag naar data op gridniveau.

Ten behoeve van Bridgis Grids is het Nederlands grondgebied bedekt met een mozaïek van miljoenen tegeltjes van 100 x 100 meter. Deze informatie-eenheid leent zich goed voor grafische presentaties en sluit volledig aan bij veel geografische informatiesystemen, die ook gebruikmaken van gridcellen. Bridgis Grids is een relatietabel waarin met behulp van Bridgis Adreslocaties® voor iedere cel is bepaald welke adressen zich daarin bevinden.

Adresdata koppelen
Gebruikers kunnen met behulp van de tabel hun eigen adresdata eenvoudig aan de gridcellen koppelen. Bridgis biedt tevens een aantal kant-en-klare bestanden met beschrijvende gegevens op gridniveau, zoals bijvoorbeeld het aantal personen per grid en het aantal personen naar werken of wonen per grid. Door hier de eigen populatiedata tegen af te zetten kan de relatieve waarde per gridcel worden berekend, bijvoorbeeld van het aantal hindermeldingen, ziektegevallen e.d. De uitkomsten zijn eenvoudig om te zetten naar raster- of vectorgrids. Bridgis Grids bespaart de gebruikers veel tijd en kosten, door minder bewerkingen en aggregatie.

Bridgis
Bridgis is marktleider in het ontwikkelen, combineren en toegankelijk maken van geografische informatie in Nederland. Bridgis integreert geografische databestanden van gerenommeerde datapartners in een online datanetwerk, ontwikkelt innovatieve geo-webdiensten en levert geo-data op maat. In 2007 bestaat Bridgis 15 jaar.

Fotobijschrift: Nederlands grondgebied verdeeld in een ruitennet van 100 x 100 meter.





Bridgis bv