Hoogwater en laagwater als promotieartikel


De zee als 'give away'

NOORDWIJK, 20071217 -- Een klein, handzaam jaarboekje met alle getijden... Dat moet een alleraardigst weggevertje zijn. Uitgeverij Nauticlink exploiteert de grootste watersportdatabase van Nederland en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in producten rond eb en vloed. De nieuwste uitgaven zijn nu lokale getijdenboekjes voor 2008 als `give away'. Zestien pagina's `dienstregeling van de zee' op kwart A4 formaat met advertentionele ruimte voor de aanbieder.

Het aardige voor de aanbieder van het 16 pagina's tellende promotieartikel is dat de gebruiker het miniboekje gedurende het jaar of seizoen veelvuldig zal raadplegen. Op natuurlijke wijze omdat de inhoud voor hem of haar regelrecht van nut is. Het formaat laat zich bovendien gemakkelijk opbergen en bewaren. Voor bedrijven die het produkt willen sponsoren is behalve de voorpagina, ruimte gereserveerd voor twee advertenties voor hen zelf of mede-financiers.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de groep geïnteresseerden in de wisselende tijdstippen van hoog- en laagwater veel groter is, dan alleen bootbezitters. Eigenlijk heeft iedereen die op het strand of langs getijdenwater recreëert er belang bij om te weten wanneer het hoog- of laagwater is. Elke groep - van zonaanbidder tot sporter - om zijn specifieke reden. Daarbij gaat het hen om een breed of smal strand, hard of mul zand, de diepte van het water of de stroming.

De Nauticlink 2008-getijdenboekjes zijn verkrijgbaar vanaf 100 stuks en zijn zelf samen te stellen via internet. Prijzen vanaf 2,59 euro tot 0,93 euro per 1000 stuks excl BTW. Voor grotere aantallen gelden al snel hoge kortingen. Dat laatste geldt ook voor de Nauticlink 2008 getijdenkalender op A4 formaat waarop men desgewenst ook z'n eigen foto's en logo kan zetten en die per stuk zijn te bestellen (19,50 euro inclusief BTW en verzending). De levertijd is maximaal twee weken na betaling. Nauticlink levert ook getijdenklokken - al dan niet met eigen logo - en getijdenhorloges. Het internetadres is www.getijdenkalenders.nl of www.nauticlink.com





Nauticlink