Gemeente Rotterdam
Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 51

13 december 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 17 t/m 23 december 2007

Wethouder Geluk neemt boek 'Zielstocht' in ontvangst

Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) neemt op maandag 17 december om 10.30 uur het boek 'Zielstocht' van Marion Altena en Sébastien van Haasteren in ontvangst in kamer 126 van het stadhuis. 'Zielstocht' bevat foto's met teksten uit de wereldliteratuur, de Bijbel, interculturele wijsheden en gedichten rond thema's als ziekte, verlies, verslaving en dood. Het boek is bedoeld als troost en als aanleiding voor een (hulpverlenings)gesprek.

(Voor meer informatie: Generys, Marion Altena, tel: 010 - 478 0887 of 06 -2468 9768)

Wethouder Karakus onthult bord met herstructureringsoperaties Hillegersberg

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) onthult op maandag 17 december om 11.30 uur een groot bord op de Junolaan, met de herstructurerings- en nieuwbouwoperaties in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. De wethouder verricht de handeling samen met de heren Cremers (voorzitter deelgemeente) en Dobbelaere (ministerie VROM). Het bord is een initiatief van bewonersorganisatie 110-Morgen. 110-Morgen wil laten zien hoe het met relatief weinig geld mogelijk is een voorbeeldwijk te zijn.

(Voor meer informatie: Bewonersorganisatie 110-Morgen, dhr. J. Pierweijer,

tel. 06 - 2329 5122)

Wethouder Bolsius reikt certificaat uit aan nieuwe buurtbemiddelaars

Maandagavond 17 december reikt wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) een certificaat uit aan de nieuwe buurtbemiddelaars. In 2007 zijn bijna 100 nieuwe bemiddelaars getraind. De Stuurgroep Buurtbemiddeling heeft daarom alle Rotterdamse bemiddelaars en hun netwerk van politie, woningcorporaties en deelgemeenten uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst van 18.00 - 20.00 uur in Grand Café Hotel Philadelphia, Van Vollenhovenstraat. In totaal kent Rotterdam nu 226 vrijwilligers als bemiddelaar.

(Voor meer informatie: Arthur van Thiel, Stedelijk projectleider Buurtbemiddeling Rotterdam, 010 - 265 2737)

Wethouder Karakus slaat eerste palen op diverse locaties in Rotterdam

Wethouder Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) slaat woensdag 19 december eerste palen op diverse locaties in Rotterdam. Om 12.00 uur slaat hij de eerste paal in het Parkkwartier aan de Walhallalaan nabij nummer 20. In het Parkkwartier worden drie stadsblokken ontwikkeld. Grote inspiratiebron hiervoor vormde het Scheepshavenkwartier zelf en oude Hollandse steden, zoals Delft en Delfshaven.

De volgende is om 14.30 uur aan de Aelbrechtskade nummer 100. Hierbij slaat de wethouder symbolisch de eerste damwand. Aelbrechtskade nummer 100 wordt een woongebouw met 36 luxe twee- tot vierkamerkoopappartementen en parkeergarages met uitzicht over het water. Ten slotte verricht de wethouder om 15.30 uur de officiële starthandeling voor het project Schieoevers aan het Genestetplein. Dit laatste project omvat circa 240 woningen en appartementen aan de oevers van de Delfshavensche Schie.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst Rotterdam, Chantal Straver, tel. 010 - 417 9324)

Wethouder Kriens ondertekent convenant CvD-Makaystraat

Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) ondertekent op woensdag 19 december om 13.00 uur het convenant CvD-Makaystraat (Centrum voor Dienstverlening). De ondertekening vindt plaats in het project aan de Mackaystraat 12. CvD-Mackaystraat is een zogenaamd doorstroompension. In deze voorziening verblijven de mensen maximaal een half jaar en krijgen zij een (basis)training sociale vaardigheden. Via deze voorziening stromen bewoners uit naar een hoger op de woonladder gelegen woonvoorziening, bijvoorbeeld een kleinschalig pension of een woning met ambulante begeleiding. Naast de wethouder ondertekenen vertegenwoordigers van het CvD, de deelgemeente Noord en de politie.

(Voor meer informatie: Deelgemeente Noord, Eva Reekers, tel. 010 - 443 9952)

Wethouder Kriens neemt resultaten kwaliteitsonderzoek Vervoer op Maat in ontvangst

Woensdag 19 december om 10.00 uur neemt wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) het rapport met de resultaten van het tweejaarlijkse kwaliteitsonderzoek van Vervoer op Maat in ontvangst in kamer 113 van het stadhuis. De Rotterdamse Mobiliteitscentrale RMC vervoert dagelijks tot 2500 klanten in het Vervoer op Maat (VoM). De RMC heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een verbetercampagne, waarin een serie maatregelen zijn getroffen die het reizen met VoM voor de klanten aangenamer moet maken. Na de overhandiging van het rapport aan de wethouder verzorgt de RMC een presentatie met de verbetermaatregelen en de resultaten daarvan.

(Voor meer informatie: BW Communicatie, Brigitte v.d. Kleij, tel. 06 - 5439 8612)

Wethouder Bolsius reikt prijs uit bij de Rotterdam Sportstad Awards

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) reikt woensdag 19 december om 21.15 uur de 'Award Talent' uit bij de Rotterdam Sportstad Awards in het Topsportcentrum aan het Van Zandvlietplein 20. Tijdens dit evenement wordt er teruggeblikt op het Rotterdamse sportjaar van 2007, met Humberto Tan als presentator. Genodigden zijn mensen uit de verenigingssport, topsport, politiek en het bedrijfsleven. Er worden prijzen uitgereikt aan de Rotterdamse sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach, sporttalent en sportvrijwilliger van 2007. Daarbij krijgt de organisatie die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet voor gehandicaptensport een prijs. Naast de uitreiking van de prijzen zijn er acts en optredens van onder andere de Crazy Pianos. Zie ook: www.rotterdamsportstadawards.nl.

(Voor meer informatie: dienst Sport en Recreatie, Lisette Eijgelsheim, tel. 010 - 267 3849 of 06 - 5341 6756)

Burgemeester Opstelten en wethouder Harbers reiken spaarlampen uit

Burgemeester Ivo Opstelten en wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) reiken op donderdag 20 december om 8.30 uur twee spaarlampen uit aan een Rotterdams gezin op het Noordereiland, Burgemeester Hoffmanplein 63b. De burgemeester en wethouder geven hiermee de aftrap voor de grote Rotterdamse spaarlampenweggeefactie. Aansluitend zal in het stadhuis door RCI-directeur Arjan Dikmans meer informatie worden gegeven over de actie.

(Voor meer informatie: Rotterdam Climate Initiative, Sybren Visser: 06-1588 4420 of Concerncommunicatie stadhuis, Odie van Eupen, tel. 010- 417 3835 of 06-51074786)

Wethouder Karakus slaat eerste paal Laankwartier II

Wethouder Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) slaat vrijdag 21 december om 13.30 uur de eerste paal van het Laankwartier II op de bouwlocatie aan de Maashaven aan de noordzijde. Het project Laankwartier omvat 82 appartementen en eengezinswoningen, uitgevoerd in de stijl van de laatnegentiende-eeuwse bebouwing in het oude hart van Katendrecht. Mede door het Laankwartier II krijgt de vernieuwing van Katendrecht steeds meer vorm.

(Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Walter Snoei, tel. 010 - 489 7141)

Burgemeester Opstelten treedt op als verteller bij 'Muzikaal Verhaal' van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Zondag 23 december treedt burgemeester Ivo Opstelten op als verteller bij twee 'Muzikaal Verhaal'-concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Het eerste concert begint om 14.15 uur, het tweede om 16.00 uur. De burgemeester vertelt het verhaal 'De koning knijpt ertussen uit' (4+). Het RPhO ondersteunt het verhaal met muziek van Vivaldi (Vier jaargetijden) en Bach (Weihnachtsoratorium). De serie kinderconcerten 'Muzikaal Verhaal' van het RPhO is dit najaar aan zijn zevende seizoen begonnen.

(Voor meer informatie: RPhO, Nancy Tulner, tel. 010 - 217 1787)

noot voor de redactie/