Ingezonden persbericht

Persbericht

16 december 2007



VIJFTIGSTE MILLENNIUM GEMEENTE MELDT ZICH AAN

De gemeente Vlagtwedde in Groningen heeft zich aangesloten bij de Millennium Gemeente campagne van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarmee zijn er nu vijftig gemeenten in Nederland die een bijdrage willen leveren aan het behalen van de millenniumdoelen.

De campagne is in april van dit jaar gestart door de VNG, in samenwerking met de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Inmiddels doen in alle provincies gemeenten mee; uiteenlopend van Den Haag en Groningen tot Alkemade en Horst aan de Maas. De verwachting is dat de komende tijd nog tientallen gemeenten zich aan zullen melden.

De millenniumdoelen zijn acht concrete doelen, opgesteld door de Verenigde Naties, gericht op het terugdringen van wereldwijde armoede voor het jaar 2015. Nederlandse gemeenten kunnen hun eigen bijdrage leveren door bijvoorbeeld samen te werken met een gemeente in een ontwikkelingsland.

Op maandag 17 december vindt in aanwezigheid van minister Koenders de aftrap plaats van het millenniumproject van de gemeente Hardenberg. Zij zetten samen met Unicef een project op rond schoon drinkwater. De gemeenteraad van Hardenberg heeft hiervoor een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld.



Ingezonden persbericht