Gemeente Sittard-Geleen

161_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen presenteert bidbook aan Kamer van Koophandel

Sittard-Geleen, 17 december 2007 - Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen heeft vandaag het bidbook voor de vestiging van de Kamer van Koophandel in Sittard aangeboden aan H. Princen. De heer Princen is voorzitter van de huisvestingscommissie van Kamer, die het nieuwe bestuur gaat adviseren over de opzet en de vestigingsplaats van de nieuwe Kamer.

Sittard-Geleen heeft voor de Kamer van Koophandel Limburg een A-locatie gereserveerd op Kantorenpark Sittard, naast het Sabic-gebouw. Het gaat om een multifunctioneel gebouw met flexibele mogelijkheden. Er wordt in dit gebouw sowieso het Ondernemershuis gehuisvest. Ontwikkelaar van het gebouw is LSI uit Rotterdam. Dat bedrijf gaf tijdens de bijeenkomst een toelichting op het bouwplan.

Wethouder Meekels (Economie) zei tijdens de bijeenkomst dat vestiging in Sittard van het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel een 'onafhankelijke, nieuw, frisse start' zal zijn voor de nieuwe Kamer. ,,Want Sittard-Geleen heeft geen verleden op het gebied van de Kamer, we hebben geen last van oude verworvenheden of vermeende rechten. Het is volgens mij van belang dat de Kamer zelf ook kiest voor zo'n ongebonden start.'

INNOVATIE

Volgens de wethouder past de nieuwe Kamer van Koophandel Limburg prima in de meest innovatieve gemeente van Limburg, zoals onlangs nog bleek uit onderzoek van bureau Louter. Die innovatie komt overigens prima tot uiting in het bidbook, waarin enkele zeer vernieuwende technieken gebruikt zijn. Zo is de kaft van aluminium dat gegraveerd is, zijn binnenin verschillende kunststoffen gebruikt (waaronder dashboardfolie) en staat er een foto in die met laser op kunststof is aangebracht. Ook is er micro-elektronica in verwerkt. Het knooppunt dat Sittard op velerlei gebeid is in Limburg, komt tot uitdrukking in het koord dat een prominente plaats heeft gekregen.

De centrale ligging van Sittard heeft voor de Kamer het grote voordeel dat ruim zeventig procent van de Limburgse bedrijven binnen een straal van 25-30 kilometer van Sittard ligt.

Steun Zuid-Limburg

Tenslotte noemde de wethouder van Economie de steun die Sittard-Geleen heeft gekregen van Zuid-Limburgse collega-steden als heel belangrijk. ,,Wij hebben adhesiebetuigingen ontvangen van zowel regiogemeenten als van de regio Parkstad en de gemeente Maastricht. Wij zijn daar blij mee. Er is sprake van een krachtige overheidscoalitie, waaruit blijkt dat wij gezamenlijk het belangrijk vinden dat de Kamer van Koophandel niet uit het zicht verdwijnt van Zuid-Limburg. Dat dreigt wel te gebeuren als de Kamer zich zou vestigen in Roermond of nog verder weg in Weert. Sittard-Geleen daarentegen is de sterke schakel die Noord- en Zuid-Limburg verbindt.'

---