Scouts en NS verspreiden Vredeslicht

17/12/2007 21:17

Scouting Nederland

Ongeveer honderd scouts namen op 17 december in de hal van Centraal Station Utrecht hun lantaarns aan om het vredeslicht te verspreiden. Om 18.00 uur was de twaalfjarige Sherilyn Lekatompessy de eerste die een lantaarn aanstak aan een vlam die enkele dagen daarvoor vanuit Bethlehem in Nederland was aangekomen. NS en Scouting Nederland verleenden medewerking aan deze actie.

De actie Vredeslicht is bedoeld om mensen rond de feestdagen te attenderen op de vele oorlogssituaties in de wereld. Licht staat symbool voor vrede en vriendschap, scouts uit 23 Europese landen helpen bij het verspreiden ervan. Op 13 december haalden Nederlandse scouts het vredeslicht op uit Wenen, waar het per vliegtuig was heengebracht.

Medewerking
Sherilyn Lekatompessy, de jongste deelneemster van het programma So you wanna be a popstar, was graag bereid haar medewerking te verlenen aan dit initiatief. 'Ik ben blij dat ik zelf geen oorlog hoef mee te maken. Vriendschap is voor mij heel belangrijk. Ik hoop dat het vredeslicht overal in Nederland zijn weg vindt.'
Herman van Tongeren, regiodirecteur van NS-regio Randstad Zuid, vindt de actie sympathiek: 'Hier werken we graag aan mee. In de trein hebben we helaas ook te maken met geweld en vandalisme. Dit is een publieksvriendelijke, positieve actie.'
Marise Bezema, vice-voorzitter van Scouting Nederland dankte Sherilyn voor haar belangeloze medewerking en de NS voor de gastvrijheid. Daarna gingen alle scouts, voorzien van brandende lantaarns, naar hun woonplaatsen terug.

Lokaal
Scoutinggroepen kunnen het vredeslicht gebruiken om in hun gemeente mensen te bedanken, zoals bewoners van de wijk waarin het Scoutinggebouw staat, gemeentes voor hun subsidies, donateurs en/of samenwerkingspartners. Scoutinggroepen uit het hele land namen aan de actie deel.

http://www.scouting.nl

http://www.scouting.nl