Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Marc Winters onbetwiste winnaar online wedstrijd

'Schrijf Je Eigen Thriller'

Vianen, december 2007. Marc Winters is ook de winnaar geworden van de laatste hoofdstukken van de internetwedstrijd 'Schrijf Je Eigen Thriller'. "Het is een bloedstollend einde geworden", aldus Geneviève Waldmann, voorzitter van de jury. "Vanzelfsprekend worden deze hoofdstukken niet meer op www.schrijfjeeigenthriller.nl gepubliceerd, want we gaan nu starten met het drukken van het boek. Het is opmerkelijk hoe Marc Winters het verhaal weer een andere wending geeft. Wij hebben als jury best veel thrillers gelezen, maar wij waren allemaal verrast door de vondst van Marc Winters."

Ondanks het feit dat Marc Winters al twee keer eerder heeft gewonnen, waren er weer veel inzendingen. En daar zaten ook heel creatieve inzendingen tussen. Marc Winters heeft zichzelf echter met de laatste twee hoofdstukken overtroffen. Een terechte winnaar, aldus de jury.

De jury, bestaande uit Geneviève Waldmann (Directeur Programma ECI), Elvin Post (de misdaadschrijver), de bekende misdaadverslaggever John van den Heuvel en natuurlijk Esther Verhoef, waren het dan ook unaniem eens. Esther Verhoef: "De wending in het verhaal was erg verrassend. Ik heb direct de eerdere hoofdstukken nog een keer doorgelezen om te kijken of je dit einde ziet aankomen. Maar dat was absoluut niet het geval. Een erg knappe prestatie van Marc Winters

Kans op eigen thriller voor Marc Winters

ECI en Marc Winters zijn in gesprek over de mogelijkheid een eigen thriller uit te geven. Waldmann: "Het is natuurlijk doodzonde als je een nieuw talent hebt gevonden en daar niets mee doet. Ik heb dan ook goede hoop dat wij als ECI binnenkort de eerste thriller van Marc Winters kunnen aanbieden. Nieuw talent een kans geven is namelijk een wezenlijk onderdeel van ons beleid. Zo biedt ECI bijvoorbeeld al sinds 1978 aanstormend Nederlands en Vlaams talent een podium onder de noemer 'Schrijvers van Nu', dat daarmee het langstlopende initiatief in het Nederlandse taalgebied is."