HTM



HTM biedt wethouder Smit Reizigershandvest aan

Nr. 47, 17 december 2007 - Vandaag bood algemeen directeur van HTM, Ton Kaper, het Reizigershandvest aan aan wethouder Verkeer & Vervoer in Den Haag en regiobestuurder van het stadsgewest Haaglanden, Peter Smit.

Het handvest is een vrijwillige verbintenis van een openbaar vervoerbedrijf en is bedoeld om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen door nog beter te voorzien in de behoefte van de klant. Het handvest biedt tevens een handvat om de dialoog tussen vervoerder, opdrachtgevers en reizigers te bevorderen.

UITP
HTM committeert zich volledig aan dit handvest en is het eerste openbaar vervoerbedrijf in Nederland dat deze vrijwillige verbintenis onderschrijft. De UITP de internationale brancheorganisatie voor openbaar vervoerbedrijven stelde dit handvest op samenwerking met de EU. De EU vindt het handvest een goede garantie voor de rechten van de reiziger.

Het handvest als basis voor goede dienstverlening HTM vraagt aan de opdrachtgever om het handvest eveneens als basis en uitgangspunt voor de dienstverlening aan reizigers te hanteren, en spant zich volledig in om te voldoen aan de verwachtingen van de reizigers zoals die zijn opgenomen in het handvest.