Technische Universiteit Delft

Transport netwerken
door M&C

Promotie van dhr. R.R. Negenborn: "Multi-Agent Model Predictive Control with Applications to Power Networks"

18 december 2007 | 10:00 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer Drs. R.R. Negenborn | doctorandus in de informatica, Nederland promotors | Prof.dr.ir. J. Hellendoorn en prof.dr.ir. B. De Schutter (3mE)

Multi-Agent Model Predictive Control with Applications to Power Networks
Transportnetwerken, zoals elektriciteitsnetwerken, verkeersnetwerken, spoornetwerken, waternetwerken, etc., vormen de hoekstenen van onze moderne samenleving. Aangezien transportnetwerken dichter en dichter bij hun capaciteitslimieten moeten werken, en aangezien de dynamica van dergelijke netwerken alsmaar complexer wordt, moet de regeling van deze netwerken naar een hoger niveau gebracht worden door gebruik te maken van nieuwe geavanceerde regelstrategieën. Dergelijke regelstrategieën moeten met het grootschalige en gedistribueerde karakter van de regelproblemen om kunnen gaan en moeten daarnaast vroegtijdig kunnen anticiperen op ongewenst netwerkgedrag. In dit proefschrift stellen wij verschillende regelstrategieën voor die erop gericht zijn om de opkomende regelproblemen in transportnetwerken het hoofd te bieden.

In elk van de technieken die wij voorstellen worden ideeën uit de domeinen van multi-agent systemen en modelgebaseerd voorspellend regelen gecombineerd. Regelproblemen uit het domein van elektriciteitsnetwerken worden gebruikt om de regelstrategieën die in dit proefschrift worden voorgesteld te evalueren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 29 november 2007