Gemeente Soest

Groenbeheerplan Soesterberg

Datum: 30/11/2007

Informatieavond Groenbeheerplan Soesterberg

De gemeente Soest werkt aan een nieuw groenbeheerplan. Het groenbeheerplan is een uitwerking van het in 2005 door de gemeenteraad vastgestelde groenstructuurplan.

Informatieavond op 18 december 2007

Om u te informeren over de voorstellen voor herinrichting en beheer van het openbaar groen in Soesterberg, houden wij een inloopavond. De avond wordt gehouden op dinsdag 18 december 2007 in de Vredekerk in Soesterberg, Generaal Winkelmanstraat 99-101. U kunt tussen 19.30 uur en 21.00 uur binnenlopen en reageren op de voorstellen en er is de gelegenheid vragen te stellen.

Eind 2006 is gestart met de inventarisatie van alle openbaar groen en bomen in de gemeente Soest. Alle groenvakken en bomen zijn bekeken en getoetst aan een aantal vaste criteria.

Er is gekeken naar:

* beeld, bijv. staat de juiste plantensoort op de juiste plaats, ziet het er netjes en verzorgd uit;

* functionaliteit bijv. wordt het gebruikt waarvoor het is aangelegd, is het goed toegankelijk etc.;

* vitaliteit bijv. is groen gezond, wat is de levensverwachting, zijn er aantastingen of gebreken;

* beheerbaarheid bijv. zitten er kale plekken in het groenvak, is het goed te beheren;

* veiligheid bijv. is er goed overzicht, is er goed sociale controle/toezicht mogelijk;

* natuur en ecologie bijv. zijn er bijzondere planten of dieren waargenomen, ecologische structuren.

De bovenstaande inventarisatie is aan de hand van onze groendeskundigheid tot stand gekomen.

Om te weten wat de inwoners van het openbaar groen vinden, is eind 2006 een enquête gehouden en zijn de resultaten daaruit, maar ook de meldingen die gedaan zijn bij het Meldpunt Woonomgeving en ingestuurde brieven verzameld en meegenomen bij het tot stand komen van de beheerplannen per wijk. Dit heeft geresulteerd in inventarisatiekaarten per wijk en wijkprogramma's voor het groen. De inventarisatieresultaten zijn in de wijkbeheerteams per wijk besproken.

Tijdens de inloopavond kunt u voor Soesterberg aangeven wat u belangrijk vindt, uw reacties worden verwerkt in het groenbeheerplan die ter vaststelling aan het college van B&W worden voorgelegd.

.