Gemeente Deventer

Wijtenhorst-Douweler Leide

Uitnodiging informatieavond Wijtenhorst-Douweler Leide

Het voorontwerp bestemmingsplan Wijtenhorst-Douweler Leide is door het college van burgemeester en wethouders van Deventer vastgesteld en voor inspraak vrij gegeven. Het bestemmingsplan maakt de bouw van circa 280 woningen ten oosten van Schalkhaar mogelijk.

Informatieavond op 18 december
De inspraakperiode is van 6 december tot en met 16 januari. In deze periode kan iedereen een inspraakreactie indienen bij het college.

Tijdens de informatieavond geeft de gemeente een presentatie over het voorontwerp bestemmingsplan en het stedenbouwkundige plan. Er is gelegenheid de plannen in te zien en om vragen te stellen. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19:30 in de Lindeboom, Lindeboomsweg 1. U bent van harte welkom.

De nieuwe woonbuurten krijgen gevarieerde woningbouw en krijgen een dorps karakter. Monumentale bomen en zitplekken met hier en daar leuke doorkijkjes versterken dit dorpse karakter. Naast koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen en in verschillende prijsklassen, komen er ook kavels ten behoeve van particulier opdrachtgeverschap.

Het nieuwe sportcomplex De Horsterhoek vormt onderdeel van het bestemmingsplan, evenals de twee locaties van de Parabool. De bestaande bebouwing in het plangebied wordt zoveel mogelijk ingepast in het nieuwe bestemmingsplan.

Proces
Het voorontwerp bestemmingsplan is de eerste juridische stap in het planproces en is een vertaling van het stedenbouwkundige plan dat in 2006 is gemaakt. In het voorontwerp is aangegeven waar straks woningen komen en welke ruimte is gereserveerd voor groen.

Het voorontwerp wordt na vaststelling op basis van inspraakreacties en adviezen van verschillende instanties verder uitgewerkt in een ontwerp bestemmingsplan (medio 2008) en uiteindelijk in een door de raad vastgesteld (begin 2009) en door de provincie goedgekeurd (eind 2009) bestemmingsplan.

Start verkoop
Eind 2009, begin 2010, wordt begonnen met de verkoop en verhuur van de woningen, de verkoop van kavels, en het bouwrijpmaken. Dit laatste houdt in: grondwerk, aanleg riolering en aanleggen van bouwstraten.

Inspraak
Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 6 december tot en met 16 januari ter inzage bij:

* de balie Publiekszaken (Leeuwenbrug 85),
* in de Openbare Bibliotheek (Brink 70).

Ook is het plan kunt u ook downloaden >>

Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk inspraakreacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders, team Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Publicatiedatum: 5-12-2007
laan met bomen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 5 december 2007