Stadsdeel Zeeburg

Agenda stadsdeelraad 18 december 2007

6 december 2007
De stadsdeelraad van Zeeburg vergadert op dinsdag 18 december 2007 in de raadszaal van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5. Aanvang: 20.00 uur.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

Extra ligplaatsen voor pleziervaartuigen langer dan 12 meter

Op 3 juli 2007 heeft de raad het DB opdracht gegeven om meer ligplaatsen voor pleziervaartuigen langer dan 12 meter te creëren. Het Dagelijks Bestuur stelt nu voor om extra ligplaatsen te creëren door:
* dubbel liggen langs de Stuurmankade

* enkel liggen op de kop van de Stokerkade

Hierdoor ontstaan 18 ligplaatsen.

Milieuprogramma 2008

In het Milieuprogramma staan de milieutaken die door Zeeburg in samenwerking met de Centrale Stad in 2008 zullen worden uitgevoerd.

Jongeren- en studentenhuisvesting in Zeeburg

Het stadsdeel zal in de komende jaren 200 studentenwoningen bouwen op IJburg en het Zeeburgereiland. Aanvullend daaraan wil het stadsdeel in de Indische Buurt 100 woningen realiseren voor jongerenhuisvesting.

Subsidiëring activiteiten uit de civil society

Het Dagelijks Bestuur stelt voor de budgetten van buurtbeheer, vrijwilligersorganisaties en civil society samen te voegen tot een budget `civil society'. In het voorstel zijn ook de criteria benoemd waaraan subsidievragen worden getoetst.

Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs stadsdeel Zeeburg

De verordening materiele en financiële gelijkstelling onderwijs maakt het mogelijk om specifieke voorzieningen aan te bieden aan het primair en speciaal onderwijs. De belangrijkste randvoorwaarde is dat alle scholen naar gelijke maatstaf aanspraak kunnen maken op de aangeboden voorzieningen.

Vergaderstukken

De volledige agenda en onderliggende vergaderstukken van deze vergadering kunt u in de online bestuursinformatie downloaden.