Gemeente Binnenmaas

Informatieavond Nieuweweg 12a 's-Gravendeel op 18 december

Op dinsdag 18 december is er een informatiebijeenkomst over het woningbouwproject Nieuweweg 12a in s-Gravendeel. De plannen voorzien in de bouw van tien starterswoningen in twee bouwlagen en een kap. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis aan de Korte Smidsweg in s-Gravendeel. De avond wordt geleid door de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Binnenmaas, mevr. A. Callewaert-de Groot. Ook zal de initiatiefnemer, de heer A. Mossafaian aanwezig zijn om een toelichting te geven op de plannen en vragen te beantwoorden.

Planning

Voordat met de bouw kan worden gestart, moeten de volgens de wet verplichte ruimtelijke procedures worden doorlopen. Bij een positief verloop van de informatieavond is het college voornemens een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te starten. Dat is nodig omdat het bouwplan voor het perceel Nieuweweg 12a op dit moment niet past in het bestemmingsplan. Naar verwachting zal het college hierover in het eerste kwartaal van 2008 besluiten. Afhankelijk van eventuele bezwaren die worden ingediend neemt die procedure ongeveer zes maanden in beslag. Pas als de vrijstellingsprocedure doorlopen is kan een bouwvergunning worden verleend. Daarna kan daadwerkelijk worden gebouwd. Naar verwachting zal dat in de tweede helft van 2008 zijn.

Klankbordgroep

Ten behoeve van een goede communicatie over de plannen wil de gemeente een klankbordgroep instellen. Deze klankbordgroep heeft als doel informatie uit te wisselen tussen omwonenden, de gemeente en de projectontwikkelaar over de inhoud van de plannen, de ruimtelijke procedures en de voorbereidings- en bouwactiviteiten. In de bouwfase is de klankbordgroep ook het platform om geluiden en vragen vanuit de buurt op te vangen en door te spelen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de projectleider van de gemeente Binnenmaas, Paul Rijken, telefoon 078-6334537 of per e-mail: paul.rijken@binnenmaas.nl.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl