Gemeente Hulst


Persbericht - 10.12.2007

Hulst oefent registratie & opvang slachtoffers

Op dinsdag 18 december 2007 vindt een oefening in het kader van de rampenbestrijding plaats in het stadskantoor te Hulst. Centraal bij deze oefening staat de samenwerking tussen enkele gemeentediensten die verantwoordelijk zijn voor de registratie en opvang van de slachtoffers.
Daarnaast nemen ook het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hulst en diverse EHBO-verenigingen uit gemeente Hulst deel aan de oefening.

De 13 Zeeuwse gemeenten hebben inzake de opvang en verzorging in het kader van de openbare veiligheid in Zeeland een overeenkomst gesloten met het Rode Kruis in Zeeland. De afdeling Hulst van het Rode Kruis is op haar beurt gekomen tot afspraken met alle EHBO-verenigingen in de gemeente Hulst. Zo hebben zij afgesproken dat de EHBO-verenigingen zullen samenwerken met het Rode Kruis bij de niet-medische hulpverlening en het te voeren niet-medisch beleid van rampen, grootschalige ongevallen en publieksevenementen in de gemeente Hulst.

De oefening vindt plaats op dinsdag 18 december 2007 van 19.00 tot 22.00 uur en wordt vanuit een oefenstaf aangestuurd. Het onlangs aangeschafte registratiesysteem slachtoffers wordt ook getest. De oefening vindt binnen de deuren van het stadskantoor plaats en heeft geen externe effecten

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl