Stadsdeel Amsterdam-Noord

IJspret in Amsterdam-Noord

Spectaculaire opening op 18 december met Barbara de Loor.

Van 18 december tot en met 27 december ligt er een schaatsbaan op het Zonneplein. Het is een synthetische schaatsbaan, aangeschaft door het stadsdeel. Portefeuillehouder Sport, Chris de Wild Propitius, opent de baan op 18 december om 13.30 uur. Vanaf 2 januari ligt de schaatsbaan op het Purmerplein.

Donderdag 18 december begint spectaculair voor de kinderen uit Tuindorp-Oostzaan. Onder leiding van Barbara de Loor en de KNSB spelen ze de Aegon Schaatsspelen op de schaatsbaan op het Zonneplein.

Het stadsdeel heeft de synthetische schaatsbaan gekocht om de komende jaren in te kunnen zetten bij verschillende sportieve evenementen. Chris de Wild Propitius is verheugd over de aanschaf van de baan: Het geeft iedereen de kans ook bij een warme winter te leren schaatsen en de kunstijsbaan is milieuvriendelijk. De kunststof schaatsbaan is flexibel inzetbaar. De baan kan zowel binnen als buiten liggen en zelfs voor één dag worden neergelegd. Sportbuurtwerk wil de baan vooral inzetten bij activiteiten voor jonge kinderen.

Iedereen is dagelijks welkom om te komen schaatsen tussen 11.00 uur en 21.00 uur. Sportbuurtwerk organiseert samen met All Seasons diverse activiteiten voor kinderen. Opgeven is niet nodig. De schaatspret wordt vergroot door muziek en kraampjes met winterse hapjes van de ondernemers op het Zonneplein. Toegang tot de baan kost 2 euro inclusief schaatshuur. Vanaf 2 januari tot en met 6 januari kan er geschaatst worden op het Purmerplein.

Meer informatie en het programma vindt u op www.noord.amsterdam.nl.

Noot aan de redactie:

U bent van harte welkom bij de officiële opening op 18 december om 13.30 uur. Het definitieve programma volgt uiterlijk begin volgende week.

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 255