Gemeente Veldhoven


Weer leren? De Leerbon!

10 december 2007

Nieuw in Veldhoven:

Gratis informatie leermogelijkheden voor volwassenen

Elke volwassene denkt wel eens over een cursus, opleiding of andere leermogelijkheid in de buurt. Voor een hobby, om (ander) werk te krijgen of om bepaalde persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Of het nu gaat om tuinieren, opvoeden, het leren van een vreemde taal, rekenen, biljarten...

Daarom wordt op dinsdag 18 december door wethouder Frans Hofmeester het Weer Leren Loket geopend. Het Weer Leren Loket is een initiatief van het Ster College - ROC Eindhoven. Deze school verzorgt cursussen voor volwassenen in Eindhoven, de randgemeenten en de Kempen.

Bij dit loket kunt u terecht voor gratis informatie over (lokale) leeractiviteiten. U vindt het loket in de Openbare Bibliotheek Veldhoven aan het adres Meiveld 2. De medewerkers van het informatieloket zoeken bij elke leervraag een passende workshop, cursus, lezing, excursie, enz. En natuurlijk biedt de bibliotheek zelf een ruime keuze aan interessante boeken, tijdschriften en multi-media over heel veel onderwerpen. Het loket in de openbare bibliotheek is geopend elke dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

De Leerbon

De medewerker van het loket kan ook behulpzaam zijn bij het aanvragen van De Leerbon. Via De Leerbon kunnen laagopgeleide volwassenen (opleiding lager dan Havo/MBO) vanaf 18 jaar eenmalig een bijdrage van maximaal EUR 250,- krijgen voor het volgen van een cursus of opleiding. Binnenkort wordt op deze pagina precies beschreven wie in aanmerking kan komen voor De Leerbon.

Actief deelnemen aan de samenleving

Met de leerbon wil de gemeente bereiken dat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen aan een cursus of opleiding. Want kennis kan niet alleen nuttig zijn bij het ontwikkelen van uw eigen vaardigheden, maar bevordert ook het actief deelnemen aan de samenleving. U leert immers nieuwe mensen kennen en/of u krijgt kennis waardoor u een (nieuwe) baan kunt vinden. Houdt u er wel rekening mee dat er slechts 40 leerbonnen beschikbaar zijn, dus hier geldt OP=OP. Zorg dat u er snel bij bent!

Aanvraagformulier verkrijgbaar bij Weer Leren Loket en gemeentehuis

Vanaf 18 december kunt u het aanvraagformulier voor De Leerbon ophalen bij het Weer Leren Loket én in het gemeentehuis, bij balie Werk, Inkomen & Zorg (voorheen Sociale Zaken). Deze balie is elke dag geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Telefonisch kunt u informatie opvagen bij mevrouw Anke van Esch, tel (040) 258 41 66 (vanaf 7 januari 2008 elke maandag en vrijdag bereikbaar) of via email anke.vanesch@veldhoven.nl.