Waterschap Rivierenland

Inloopbijeenkomst herinrichting Munnikenland op 18 december

Waterschap Rivierenland organiseert op dinsdag 18 december a.s. een inloopbijeenkomst over het onderzoek naar de toekomstige inrichting van het Munnikenland en omgeving. De bijeenkomst vindt plaats in Huis Brakel, Dwarssteeg 2 te Brakel. Geïnteresseerden zijn tussen 17.00 en 21.00 uur van harte welkom. Er is ruime gelegenheid om persoonlijk vragen te stellen. Om 18.00 en 20.00 uur is er een korte presentatie.

Na de hoogwaters van 1993 en 1995 heeft de regering besloten de rivieren meer ruimte te geven. Dit moet ervoor zorgen dat de waterstanden niet stijgen, terwijl de rivieren wel meer water kunnen afvoeren. Zo blijven inwoners van het rivierengebied veilig achter de dijken. Voor het Munnikenland zijn de landinwaartse verlegging van de dijk en de verlaging van uiterwaarden nodig om in deze omgeving de benodigde ruimte voor de rivier te realiseren. Daarnaast is het de bedoeling om door de herinrichting van het gebied niet alleen meer ruimte voor water, maar ook meer ruimte voor natuur en cultuur te creëren.

Onderzoek naar herinrichting

Tijdens de inloopbijeenkomst staat het onderzoeksvoorstel naar de herinrichting van het Munnikenland centraal. Het is nu nog niet duidelijk hoe het plan voor de herinrichting eruit gaat zien. Dat moet blijken uit onderzoek, dat in 2008 plaatsvindt. Het onderzoeksvoorstel is nog niet definitief. Iedereen mag er nog zijn mening over geven. Hoe u dat kunt doen krijgt u ook te horen op de inloopbijeenkomst. U kunt uw reactie indienen tot en met 6 januari 2008.

Meer informatie

Het onderzoeksvoorstel heet formeel de Startnotitie. Deze ligt tot en met 6 januari 2008 samen met enkele bijlagen voor iedereen ter inzage op onder meer de gemeentehuizen van Zaltbommel en Woudrichem en het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland in Tiel. De stukken zijn ook via de website www.ruimtevoorderivier.nl/munnikenland te downloaden. Meer informatie over het onderzoeksvoorstel en het indienen van een reactie staat ook beschreven in Nieuwsbrief 2. Deze is via de website te downloaden. Wie geen internet heeft, kan via telefoonnummer (0344) 649 090 contact opnemen met Waterschap Rivierenland om kosteloos een exemplaar van de nieuwsbrief aan te vragen.