Ingezonden persbericht


Persbericht 11 december 2007

Presentatie boeken 'Polders als Proeftuin' & 'Cultureel Historisch jaarboek 2007'

Lelystad - Op dinsdag 18 december wordt het eerste exemplaar van het boek 'Polders als Proeftuin', experimenten met de gezondheidszorg in Flevoland 1940-1984 van Dr. Remco van Diepen uitgereikt aan huisarts in ruste drs. J.C. de Jongh uit Dronten.

In 1940 ontstond het idee om, bij wijze van proef, op het nieuwe land een gezondheidscentrum te bouwen. Sindsdien is de gezondheidszorg in Flevoland op een bijzondere manier georganiseerd. Vertegenwoordigers van diverse medische disciplines werken intensief samen en zijn veelal gevestigd in centrale gezondheidscentra. In 'Polders als Proeftuin' vertelt Remco van Diepen, wetenschappelijk onderzoeker bij Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad, het boeiende verhaal van deze proef en van de experimenten met nieuwe vormen van gezondheidszorg die eruit voortvloeiden.

"Polders als proeftuin" is een uitgave van Nieuw Land Erfgoedcentrum / Uitgeverij De Twaalfde Provincie. is vanaf 18 december te koop voor E 22,50 in de museumwinkel van Nieuw Land. Ook diverse Flevolandse boekhandels zullen het boek binnenkort aanbieden.

Op vrijdag 21 december presenteert Nieuw Land het zeventiende Cultuur Historisch Jaarboek 'Natuurontwikkeling in en rond Flevoland'.

Flevoland neemt een belangrijke plaats in op de Nederlandse natuurkaart en de Flevolandse natuur is volop in ontwikkeling. In 2006 wijdde Nieuw Land in samenwerking met Het Flevo-landschap en met steun van de Nederlandsche Heidemaatschappij een symposium aan de natuurontwikkeling in en rond Flevoland. De bijdragen van diverse sprekers tijdens het symposium zijn in artikelvorm in dit Cultuur Historisch Jaarboek voor Flevoland opgenomen.

Ook zijn in dit jaarboek de meest recente vondstmeldingen opgenomen en berichten verenigingen, musea en overige cultuurhistorische instellingen in Flevoland over hun activiteiten in het verleden en de nabije toekomst. Al vele jaren lang geeft deze uitgave een veelzijdige blik op de cultuurhistorische ontwikkelingen in de provincie.

Cultuur Historisch Jaarboek 'Natuurontwikkeling in en rond Flevoland' is een uitgave van Nieuw Land Erfgoedcentrum / Uitgeverij De Twaalfde Provincie. Het boek is vanaf 21 december te koop voor E 16,50 in de museumwinkel van Nieuw Land. Ook diverse Flevolandse boekhandels zullen het boek binnenkort aanbieden.



Ingezonden persbericht