De Haagse Hogeschool

Amerika-deskundige Hans Veldman houdt lezing voor HOVO Den Haag: De strijd om het Witte Huis

Op 18 december houdt dr. Hans Veldman, die als Amerika-deskundige is verbonden aan De Haagse Hogeschool, voor HOVO Den Haag een lezing over zijn nieuwste boek âDe strijd om het Witte Huisâ. Hierin laat hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van de laatste 100 jaar de revue passeren met het oog op de verkiezingen van volgend jaar. Deze lezing vindt plaats vanwege de presentatie van het komende voorjaarsprogramma van HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) Den Haag. Voorafgaand aan de lezing zal de HOVO-coördinator Chris Nigten een welkomstwoord uitspreken, waarin hij vooruitblikt op 2008.

Sinds 1990 verzorgt De Haagse Hogeschool het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO), voor mensen van 50 jaar en ouder, die zich willen blijven ontwikkelen. Kenmerkend voor dit onderwijs is de overdracht en het verwerven van wetenschappelijke kennis en vooral het bediscussiëren van meningen en stellingen. Jaarlijks nemen honderden senioren deel aan de HOVO-cursussen, die een bijdrage leveren aan een âlerende samenlevingâ.

Na de lezing vindt de presentatie van het voorjaarsprogramma 2008 plaats. HOVO Den Haag verzorgt een gevarieerd aanbod op het terrein van kunst- en cultuurgeschiedenis, letterkunde, muziek, theologie en spiritualiteit, wijsbegeerte, politieke en sociale wetenschappen. De Studiegids 2007-2008 is te raadplegen op en aan te vragen via de website van De Haagse Hogeschool www.dehaagsehogeschool.nl.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze HOVO-presentatie op 18 december van 13.00 tot 18.00 uur bij te wonen op De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag. Zij worden verzocht hun komst vooraf kenbaar te maken aan HOVO Den Haag via hovo@hhs.nl of telefoon 070 4458900.