Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 13 december 2007

Noord-Holland krijgt weer twee klimaatbosjes

Op dinsdag 18 december worden twee klimaatbosjes geplant. Eén in Limmen en één in Hoorn. In Hoorn plant het voltallige College van Burgemeesters en Wethouders het bosje. Het planten hier vormt de afronding van de herinrichting van het park rond het Gemeentehuis. In Limmen komt het bosje bij basisschool Het Kleurenorkest. De feestelijke aanplant van de walnotenbomen gebeurt in het kader van de landelijke bewustwordingscampagne HIER.nu die gesteund wordt door de Nationale Postcode Loterij.

De klimaatbosjes zijn echte signaalbosjes. Ze bestaan uit drie, zes of negen walnotenbomen en een herkenningsteken. Ze staan op opvallende plekken en moeten mensen bewust maken van de klimaatproblematiek. Over 100 jaar staan deze bosjes nog symbool voor het klimaatvraagstuk. Met de deelname aan deze actie laten gemeenten en scholen zien dat ze het klimaat en duurzaamheid serieus nemen.

In Noord-Holland zijn al 20 bosjes geplant. Ze staan bijvoorbeeld in Castricum, Spierdijk, De Rijp, Cruquius, 's-Graveland, Alkmaar, Zaandam en op Texel. Landschap Noord-Holland wil nog 30 klimaatbosjes planten. In heel Nederland komen minimaal 600 klimaatbosjes te staan. De Nationale Postcode Loterij maakt de aanplant van de klimaatbosjes financieel mogelijk.

Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van de 12 provinciale Landschappen en Landschapsbeheer Nederland. De actie met de klimaatbosjes maakt deel uit van de landelijke klimaatcampagne HIER, waarbij maar liefst 38 goede doelenorganisaties zich inspannen om de klimaatverandering op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. De campagne wil mensen laten zien dat de oplossing van het klimaatprobleem niet ergens ver weg ligt, maar hier. Bij ons. Wij kunnen nu iets doen. En andere dingen juist laten. Meer hierover staat op www.hier.nu.


Noot voor de redactie /

Landschap Noord-Holland