Ingezonden persbericht


debalie | centrum voor politiek en cultuur | 7080

Moralitijd.
Nieuwe generatie, nieuwe moraal

Het boek bij de baanbrekende programmaserie 7080 in De Balie verschijnt 18 december a.s.

In Moralitijd zoeken negen essayisten naar recente gebeurtenissen die hun beeld van goed en kwaad hebben gevormd. Wat zijn, na de val van de Muur, 11 september en het sneuvelen van talloze -ismes, de nieuwe morele aanknopingspunten van een nieuwe generatie?

Voor essayist Rindert de Groot is het de dood van Annie M.G. Schmidt, Martijn Stevens bespreekt de schietpartij op Virginia Tech en voor Michiel Hulshof waren de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh bepalend. Elk van de negen essays biedt een persoonlijke blik van de auteur op morele ijkpunten van de eenentwintigste eeuw.

Sarah Meuleman en Menno van der Veen schetsen in hun inleiding het morele denkkader van de generatie die binnenkort het roer overneemt. Is deze generatie zo versnipperd als haar critici beweren? Twijfelt zij werkelijk aan alles? Of zal dit de generatie zijn die leert van de geschiedenis en de wereld beter achterlaat dan zij haar aantrof?

Sarah Meuleman (1975) is journaliste, moderator, coördinator kunst en media voor Vrij Nederland en docente journalistiek aan de UvA.

Menno van der Veen (1979) is publicist, promovendus, presentator en programmamaker. Hij maakte voor De Balie de programmareeks 7080, die de aanleiding was tot Moralitijd.

ISBN 978 90 5515 861 4 | 16 euro | 160 pag. | paperback Uitgeverij Van Gennep


Bestellen:

Moralitijd
Moralitijd
-


Noot voor de redactie /