Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 301

datum: 13 december 2007

Kunst over de vloer in informatiecntrum

Kinderen beschilderen vloerpanelen van informatiecentrum Liendert en Rustenburg

Kinderen uit groep zeven van basisscholen De Wiekslag, De Kinderhof en De Windroos uit de wijken Liendert en Rustenburg beschilderen op 18 en 19 december 2007 de vloer van het informatiecentrum Liendert en Rustenburg Vernieuwt. De vloer bestaat uit 28 platen. Leerlingen van de Baander verzorgen de primerlaag vooraf en zorgen voor het aflakken. Het maken van het ontwerp voor de vloer en het schilderen van de vloer gebeurt onder leiding van Dorette Giling, docente van Scholen in de Kunst.

De docente maakt een globaal ontwerp, waarbij zij zich laat inspireren door de kunstenaar Hundertwasser, voorbeelden van maquettes en oude stadsplattegronden. Ongeveer 100 leerlingen gaan dan in kleine groepjes de platen afzonderlijk beschilderen met enkel zwart-, wit- en grijstinten. Zo krijgt de vloer een rustig beeld.

Het wordt een grote fantasieplattegrond van een stad of wijk met 28 kleine deelgebieden, ingevuld door de kinderen. Zo krijg je 28 kleine kunstwerken die samen één groot werk vormen doordat de platen op elkaar aansluiten. De kinderen kunnen hun plaat invullen met huisjes, kerken, schoolpleinen, voetbalvelden, straatjes, water, etc.

Informatie: Mirjam Visser, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon: 033 469 47 82, e-mail: mr.visser@amersfoort.nl

U bent van harte welkom om bij het schilderen aanwezig te zijn. De kinderen zijn op 18 en 19 december aan het werk van 08.30 tot 10.00 uur en van 10.30 - 12.00 uur. Het informatiecentrum is gevestigd in de Groene Stee, Wiekslag 92.


---- --