Gemeente Borsele

Oud en Nieuwbijeenkomst in s Gravenpolder

Heinkenszand, 17 december 2007

Traditiegetrouw worden er tijdens de jaarwisseling in diverse kernen in de gemeente Borsele vreugdevuren ontstoken. Een zaak die naast de nodige feestvreugde, bij sommige inwoners ook gevoelens van onveiligheid met zich meebrengt.

Kort na de jaarwisseling 2006/2007, is de burgemeester van Borsele door diverse partijen benaderd over de problematiek rondom de jaarlijks terugkerende vreugdevuren op de kruising s-Gravenstraat, Langeweg, Goesestraatweg te s-Gravenpolder.
Aan de hand daarvan zijn er in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met verschillende partijen die bij deze vreugdevuren zijn betrokken. Hiertoe behoren onder meer: politie, brandweer, omwonenden van de kruising en een afvaardiging van de jeugd.

Het beeld dat uit deze gesprekken naar voren kwam, evenals waarnemingen van de jaarlijkse vreugdevuren, bevestigde dat de kruising voor deze activiteiten geen geschikte locatie meer is. De omvang van het vuur en de hoeveelheid mensen die hierop afkomt, heeft een zodanige impact op de omgeving dat de burgemeester heeft besloten om dit vanuit het oogpunt van openbare orde niet langer toe te staan.

Omdat het vreugdevuur in s-Gravenpolder een traditie is die al vele jaren teruggaat, wil de burgemeester de inwoners van s-Gravenpolder een alternatief bieden. In samenspraak met bovengenoemde partijen, is als meest geschikte locatie het plein voor de jeugdsoos aan de Egelantierstraat aangewezen. De gemeente zal zorg dragen voor de voorbereidingen van de nieuwe locatie, door deze zo in te richten dat er op een veilige manier een vreugdevuur kan worden gestookt.

Op dinsdag 18 december 2007 om 19.30 uur wordt er in de jeugdsoos Chaperon, Egelantierstraat 11 te s-Gravenpolder, een openbare informatieavond georganiseerd. Hier zal de burgemeester inwoners van s-Gravenpolder en andere betrokkenen nadere toelichting geven en zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.