Gemeente Utrecht

Opening speeltuin van en voor bewoners in de Bongerd, Het Zand

Wijkwethouder Harrie Bosch opent op dinsdag 18 december de tijdelijke speeltuin aan de Alendorperweg in woonwijk Het Zand. Alle bewoners zijn welkom deze opening bij te wonen. Vanaf deze dag kunnen bewoners in de omgeving van de Alendorperweg dankzij hun eigen initiatief volop genieten van de nieuwe speeltuin. Bewoners hebben voor de totstandkoming gebruikgemaakt van het Recht van Initiatief.

In augustus van dit jaar besloten de bewoners een aanvraag in te dienen bij het wijkbureau voor een bijdrage uit het Recht van Initiatief. Bewoners uit de omgeving van de Alendorperweg zetten hiervoor hun handtekening.

De gemeente vond het een goed idee om op deze locatie een tijdelijke speeltuin te ontwikkelen omdat het nog meer dan een jaar duurt voor de definitieve speelplekken aan het Maaskantplant-soen en het Aldo van Eijckplantsoen klaar zijn, terwijl er duidelijk veel behoefte is aan een speelplek voor jonge kinderen. De speeltoestellen worden uiteindelijk verplaatst naar de definitieve speelplek. Er wordt naast de speeltoestellen die de bewoners aangevraagd hebben, ook een miniatuur Romeinse boot als speeltoestel geplaatst. Dit speeltoestel wordt pas later aan de speeltuin toegevoegd. De aanvragers hebben voor hun initiatief veel steun uit de directe omgeving gekregen middels handtekeningen en daarom heeft de gemeente de aanvraag gehonoreerd.

De feestelijke opening vindt plaats op dinsdag 18 december om 16.00 uur en zal eindigen rond 16.30 uur. Wij trakteren de aanwezigen op een drankje en voor de kinderen is er een attentie.

Bewonersinitiatief
Ieder wijkbureau heeft een bedrag beschikbaar voor activiteiten en ingrepen die bijdragen aan een prettige woonomgeving: het leefbaarheidsbudget. Het wijkbureau kan met dit geld snel, dus zonder lange procedures, bewonersinitiatieven steunen. Bewoners die een idee hebben dat bijdraagt aan de leefbaarheid van de buurt, kunnen een verzoek indienen bij het wijkbureau. Belangrijke voorwaarde is dat andere buurtbewoners het idee ook ondersteunen en het een publiek toegankelijk resultaat oplevert. Meer informatie over het leefbaarheidsbudget kunt u vinden op onze internetsite www.leidscherijn.nl onder 'informatie voor bewoners' (uw invloed).

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Eveline Stroucken, Wijkbureau Leidsche Rijn, telefoon: 030 - 286 72 44.