Politie Groningen

Overvallen in Opsporing Noord

Provincie Groningen, 17-12-2007 o In de uitzending van het tv-programma Opsporing Noord van RTV Noord wordt dinsdag 18 december onder meer aandacht besteed aan de gewapende overval op een sieradenzaak Mijn sieraadje in de Oosterstraat in Groningen.

Op maandag 05 november, tussen 16.30 uur en 16.40 uur, werd een medewerkster van de winkel overvallen. Zij werd met een vuurwapen bedreigd en moest geld uit de kassa afgeven. Ruim twee weken later op donderdag 22 november, tussen 20.35 uur en 20.43 uur, vond ook een overval plaats op bloemenwinkel Flowers Freestyle. Ook hier werd een medewerkster bedreigd met een vuurwapen. De vrouw moest geld afgeven aan de overvaller.

Overige zaken

De politie zoekt naar de verdachte die op woensdag 10 oktober, tussen 12.00 uur en 14.15 uur, een bromscooter heeft weggenomen uit de stalling op het schoolplein van het Alfa College aan de Admiraal de Ruyterlaan 2 in Groningen. Verder wordt een verdachte getoond van een fietsdiefstal. Op beelden is te zien dat de man een fiets steelt bij een supermarkt in Stadskanaal stond. De uitzending van Opsporing Noord begint rond half 7 op RTV Noord. Het programma wordt daarna elk uur herhaald.