Politie Groningen

Dinsdag 18 december 2007

Provincie Groningen, 18-12-2007

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding

Een onbekend gebleven automobilist is maandagmiddag doorgereden na een aanrijding. Even voor half zes s middags werd een 43-jarige fietser uit Zuidhorn aangereden. De fietser reed over de Friesestraatweg en kreeg geen voorrang van een automobilist die vanuit de Zijlvesterweg kwam. De fietser moest daardoor zo hard remmen dat hij over de kop vloog. Hij is met verwondingen aan het gezicht en pijn aan de ledematen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is doorgereden. Een getuige heeft zich over het slachtoffer ontfermd. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongetje rijdt auto tegen winkelpui

Een 11-jarig jongetje uit Groningen heeft maandagmiddag aan de Wilhelminakade forse schade veroorzaakt. Terwijl zijn moeder in een winkel was, kroop het jongetje achter het stuur van zijn moeders auto. De sleutels zaten nog in het contact. Het jongetje startte de motor, waardoor de auto vooruit schoot en tegen een winkelpui tot stilstand kwam. Twee grote ruiten en een geparkeerde fiets werden vernield. Er raakte niemand gewond.

Nieuweschans: aanhoudingen bij hennepkwekerij

De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Hamdijk in Nieuweschans een professionele hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 2340 hennepplanten ontdekt. Het ging om een grote kwekerij met diverse computers en aansturingsapparatuur. Ook de gebruikelijke goederen werden aangetroffen. Alle hennep en goederen werden in beslag genomen. De 32-jarige man uit Amsterdam die op het adres verblijft en een leeftijdsgenoot uit Duivendrecht werden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zuidbroek: rijbewijs ingevorderd

Een 38-jarige automobilist uit Haren moest maandagmiddag op de A7 bij Zuidbroek zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 153 km/uur, terwijl daar in verband met het nieuwe wegdek 90 km/uur is toegestaan. De bestuurder werd langs de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scheemda: Duitser rijdt te hard

Een 40-jarige automobilist uit Papenburg is maandagmiddag op de A7 bij Scheemda bekeurd voor te hard rijden. Hij reed met een gemiddelde snelheid van 130 km/uur, terwijl daar tijdelijk 90 km/uur is toegestaan in verband met een nieuw wegdek. Hij kreeg een bekeuring van 234 euro die hij direct moest betalen, omdat hij in het buitenland woont.

Nieuwe Pekela: auto botst tegen fietsster

Maandagmiddag zijn op de Rubenslaan in Nieuwe Pekela een auto en een fietser gebotst. Een 26-jarige automobiliste uit Nieuwe Pekela reed over de Mezenlaan. Toen ze de Rubenslaan wilde oversteken, zag ze een 33-jarige fietsster uit Nieuwe Pekela over het hoofd. De 33-jarige klaagde over een pijnlijke rug. Ze is per ambulance voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De twee kinderen die zij bij haar op de fiets had, mankeerden niets. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: jongens aangehouden voor brandstichting

De politie heeft maandagavond bij een manege op de Van der Duyn van Maasdamweg twee 13-jarige jongens uit Hoogezand aangehouden voor brandstichting. Agenten gingen naar de locatie, omdat de brandweer een melding kreeg dat er stropakken in brand stonden. Een getuige vertelde dat een paar jongens hiervoor mogelijk in aanmerking kwamen. De agenten stelden een onderzoek in naar de identiteit van de jongens. Toen ze bij de woning van een van de jongens kwamen, bekende een van het direct. Ook de andere jongen bekende. Na verhoor werden ze overgedragen aan hun ouders. De politie stelt een onderzoek in.

Nieuwe Pekela: inbreker betrapt

Een 22-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht bij een bedrijf aan de Pekelwerk aangehouden. Er was de laatste tijd vaker ingebroken en beveiligingsmedewerkers waren aan het posten. De verdachte pakte een metalen plaat en liep daarmee richting zijn auto. Door de beveiligingsmedewerkers werd hij aangehouden. De politie onderzoekt of hij voor meerdere inbraken in aanmerking komt. De Stadjer is ingesloten voor onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1948, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Vestdijklaan: aantal geregistreerde voertuigen: 359, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Uithuizen, Talmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 35, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Uithuizen, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 731, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.