Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 18-12-2007

Overval

NIEUWEGEIN Zondagavond 16 december is een echtpaar bij hun thuiskomst omstreeks 23.55 uur op de Nedereindseweg overvallen door twee onbekende mannen. Waarschijnlijk is het echtpaar door de mannen opgewacht bij hun woning. Er ontstond een worsteling, waarbij de man en de vrouw verwondingen opliepen. Hiervoor moesten zij worden behandeld in het ziekenhuis. De verdachten, van wie er mogelijk één een gewond is geraakt aan zijn pink, konden ontkomen met een aanzienlijk geldbedrag.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die op zondag 16 december 2007 tussen 19.30 en 24.00 uur twee mannen en/of eventueel een auto gezien hebben in de omgeving van de Nedereindseweg (tussen de Batauweg en het viaduct onder de rijksweg A2). Aan hen wordt verzocht zich te melden bij de politie Nieuwegein, 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met M: 0800-7000.

Zwartrijder

NIEUWEGEIN Een 19-jarige man uit Sweikhuizen is maandag 17 december aangehouden voor zwartreizen en het gebruiken van geweld. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een man die betrapt was op het te weinig afstempelen van zijn strippenkaart in de sneltram, geweld was gaan gebruiken tegen controleurs. De man moest een boete van 20 euro gaan betalen en was niet erg meewerkend. Toen hij bij het stadcentrum uitstapte om mee te lopen met de controleurs, probeerde hij zich uit de voeten te maken. Hij rukte zich los en verzette zich hevig toen de controleurs hem vast wilden pakken. De toegesnelde agenten kregen de man onder controle en hebben hem meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

EVERDINGEN Op de kruising van de Provinciale Weg N483 met de Graaf Huibertlaan heeft maandag 17 december een ongeval plaatsgevonden waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Net voor de toerit naar de Rijksweg A2 zijn twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 55-jarige automobilist uit Buurmalsen reed over de Graaf Huibertlaan uit de richting van Everdingen en zag de van links komende 20-jarige automobiliste uit Nieuwegein, over het hoofd. Een aanrijding kon niet worden voorkomen. De vrouw is onder andere met ribletsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Verkeersagressie

IJSSELSTEIN De politie doet onderzoek naar een mishandeling op het Nelson Mandelaplein op vrijdag 23 november 2007 en zoekt daarvoor alsnog getuigen.

Een 36-jarige vrouw uit Schoonhoven reed die dag omstreeks 12.20 uur op de rotonde op het Nelson Mandelaplein en werd daar klemgereden door een automobilist die ze kort daarvoor had ingehaald. De bestuurder (een blanke man met breed postuur en ongeveer 35-45 jaar oud) en een meisje (blank, ongeveer 16 jaar oud, middenblond lang haar) dat bij hem op de achterbank in de auto zat, stapten uit en gaven haar klappen. Vervolgens zijn ze weer verder gereden. Ze reden in een donkerkleurige ouder model Volvo. Volgens de aangeefster was het druk op dat moment dus er moeten zeker getuigen zijn. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.