Persberichten 18/12 ochtend

Regio, 18-12-2007

Voorschoten Woninginbraak Maandag 17 december is ingebroken in een woning aan de Brunita J. Gemmekelaan. Men heeft een raam opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werden onder meer een playstation en sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Woubrugge Verdachte aangehouden voor brandstichtingen Dankzij informatie van een getuige kon de politie dinsdag 18 december rond 06.25 uur een 23 jarige man uit Jacobswoude aanhouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht op drie plaatsen brand te hebben gesticht. Daarbij was hij vermoedelijk met nog iemand. Een getuige zag de twee rond 05.00 uur op de Van Hoogsgtratenlaan hard rennen. Daarna werden de branden ontdekt. Bij een schoolgebouw aan die laan stond een auto in de brand en in een poort achter de Van Schellingerhoutstraat een scooter. Deze branden werden door de brandweer geblust. In een tuin van een woning aan de Bateweg was een beginnend vuurtje gedoofd door een passant. Dankzij de melding en het signalement die de getuige de politie kon geven, werd de verdachte bij een bushalte aan de Provincialeweg aangetroffen. Naast dat hij voor dit onderzoek is ingesloten bleek dat hij nog een straf van 120 dagen moest uitzitten.

Alphen a/d Rijn Politie ontdekt gestolen fiets De politie heeft dinsdag 18 december een gestolen fiets ontdekt. De ontdekking werd gedaan nadat agenten rond 01.00 uur naar een verzorgingstehuis aan de Prins Hendrikstraat waren gegaan na melding dat daar zich twee jongens ophielden. Eén van deze, een 18 jarige Alphenaar, had een mountainbike bij zich. Deze bleek als gestolen gesignaleerd te staan en was in de nacht van 15 op 16 december gestolen voor een flat aan de Lauwers. De Alphenaar vertelde dat hij hem had gekocht van een hem onbekende man. Hij is voor heling danwel diefstal aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Waddinxveen Insluiping in woning In het weekend van vrijdag 14 december vond er een insluiping plaats in een woning aan de Anna van Burenstraat. Men kon de woning binnenkomen via de onafgesloten keukendeur. Uit de woning werden onder meer sieraden en autodocumenten gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Waddinxveen Getuigen gezocht van bekrassen autos De politie is een onderzoek gestart naar het bekrassen van autos op de Nicolaaserf en de Otto-erf. In totaal heeft de politie 5 aangiftes opgenomen van autos die geparkeerd stonden op deze twee straten en die beschadigd zijn. Het gaat onder andere om krassen in de motorkap en op de voorportiers van de autos. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

Waddinxveen Diefstal auto De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van een auto. Het gaat om een lichtblauwe Volkswagen Golf die geparkeerd stond op de Mercuriusweg. De eigenaar van de auto had deze auto op zaterdag 15 december rond 18.00 uur nog zien staan, en constateerde rond 20.00 uur dat de auto gestolen was. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

Boskoop Auto te water Een 30 jarige automobiliste uit Boskoop is maandag 17 december rond 18.00 uur met haar voertuig te water geraakt op de Middelburgseweg. Vermoedelijk verloor de vrouw door de gladde weg de controle over de auto waarna ze in het water terechtkwam. De vrouw werd voor behandeling en ter observatie overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Ouderkerk aan den Ijssel Woninginbraak In de late middag of de avond van maandag 17 december is ingebroken in een woning aan de De Wulp. Men heeft een keukenraam opengewrikt om binnen te komen. Uit de woning zijn onder meer een laptop en diverse DVDs gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.