Politie Haaglanden

Persberichten 17 december

Haaglanden, 17-12-2007

Man belandt op dak van auto
Den Haag Een 23-jarige man belandde zondag 16 december omstreeks 12.30 uur op het dak van een stilstaande auto aan de Loosduinse Hoofdstraat. De bestuurder van de auto, een 36-jarige Hagenaar, reed met zijn auto uit een parkeervak en stopte toen hij een bromfiets recht op zich af zag komen. De bromfietser probeerde ook te stoppen en zette daarbij zijn voeten op het wegdek. De bromfiets begon te slingeren en raakte als gevolg daarvan een geparkeerde auto om uiteindelijk tegen de auto van de 36-jarige automobilist te botsen. Door de botsing kwam de man op het dak van de auto terecht. De man is met knieletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

200 snelheidsovertreders
Den Haag - Op de Moerweg controleerde de politie zondag 16 december tussen 11.30 uur en 15.30 uur 1230 voertuigen op snelheid. In totaal bleken 200 automobilisten zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km per uur te houden. Zij kunnen binnenkort een proces-verbaal op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

Jongens bekogelen tram met stenen
Leidschendam De politie hield zondag 16 december drie jongens aan die op de Heuvelweg stenen gooiden naar een tram. De agenten konden de jongens (15 en 16 jaar uit Den Haag) aanhouden op basis van getuigenverklaringen van passagiers uit de tram. Zij verklaarden dat de eerste steen de beplating van de tram raakte en de tweede een ruit. De bestuurder van de tram deed aangifte. De jongens kregen een proces-verbaal.

Motorrijder onderuit
Rijswijk Een 38-jarige motorrijder uit Rijswijk raakte maandag 17 december om 06.15 uur gewond toen hij op de Volmerlaan met de Verrijn Stuartlaan met zijn motor onderuit ging. Gladheid van het wegdek was vermoedelijk de oorzaak van het ongeluk. De Rijswijker is met schouderletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Betrapt op rijden onder invloed
Naaldwijk Bij een alcoholcontrole hield de politie op zondagavond 16 december om 20.45 uur op de Galgeweg in Naaldwijk een 43-jarige vrouw uit s Gravenzande aan voor rijden onder invloed. De vrouw blies 290 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. De vrouw kreeg een proces- verbaal en een rijverbod van 2 uur. Bij de alcoholcontrole controleerde de politie totaal 68 automobilisten.

Aangehouden na gevaarlijk rijden
Honselersdijk Surveillerende agenten hielden op zondagavond 16 december om 22.00 uur op de Prinses Beatrixstraat in s Gravenzande een 30-jarige man aan voor gevaarlijk rijden. De man trok de aandacht van de agenten, toen hij met hoge snelheid een kruispunt op de Nieuweweg in Honselersdijk overstak. De agenten volgden de automobilist, maar hadden moeite om hem bij te houden. De man reed tussen de 70 en 100 km per uur en negeerde stoptekens van de politie. Omdat het glad was, reden de agenten niet harder. Zij konden de man volgen, en hielden hem aan toen hij zijn auto voor zijn woning in s Gravenzande parkeerde. Na verhoor mocht de man met een proces verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Oudijzer dieven gepakt
Delft Een oplettende getuige zag zondag 16 december om 12.30 uur een auto volgeladen met oud ijzer wegrijden van een volkstuinencomplex aan de Thijsseweg. Politieagenten controleerden de auto met daarin twee mannen op de Minervaweg. De beide mannen, 42 en 63 jaar, uit Delft en Rijswijk vertelden de agenten dat zij toestemming hadden om het oud ijzer mee te nemen. Bij nader onderzoek bleek dit niet te kloppen. Het oude ijzer is weer teruggebracht naar het volkstuincomplex.

Teveel op
Delft Politieagenten controleerden maandag 17 december om 00.20 uur een automobilist op de Tanthofdreef. De 59-jarige automobilist uit Delft bleek te rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau 620 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. De Delftenaar kon direct zijn rijbewijs inleveren en ging met een proces-verbaal naar huis.

Echtgenoot mishandelt vrouw
Delft - De politie moest er zondag 16 december om 04.30 uur aan te pas komen om een echtelijke ruzie te sussen. De 33-jarige partner van een 28-jarige Delftse mishandelde de vrouw en pleegde meerdere vernielingen. De politie hield de agressieve man aan. De vrouw deed aangifte. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Vrouw (76) overlijdt na ongeval
Zoetmeer Een 76-jarige vrouw uit Zoetermeer is zondagavond 16 december overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Zij was aan het eind van de middag samen met haar man (73) op weg naar huis toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Ze reden over de Zuidweg in de richting van de Afrikaweg toen hun auto via de vangrail tegen een pilaar belandde. Hulpdiensten bevrijdden het echtpaar uit hun auto en de ambulance vervoerde de man en vrouw naar het ziekenhuis. Daar overleed de vrouw in de avond aan haar verwondingen. De man heeft licht letsel. De politie komt graag in contact met getuigen die het ongeval hebben gezien om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Neemt u contact op met politie in Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Puppy te vondeling
Zoetermeer Een 60-jarige vrouw belde zondag 16 december om 11.00 uur de politie met de melding dat zij een tas met daarin een puppy had gevonden op de Ponyweide. Agenten troffen daar inderdaad een blauwe nylontas met daarin een zwarte puppie met bruin-witte pootjes. In de tas zat ook hondenvoer. De agenten vingen het hondje op het bureau op en traceerden de eigenaar. Die bleek al vier honden te verzorgen en niet in staat ook nog voor de puppie te zorgen. De agenten waarschuwden de dierenambulance die zich over het jonge hondje ontfermde.

Twee meisjes en een viltstift
Zoetermeer Cameras registreerden zondag 16 december twee meisjes (18 en 16 jaar uit Zoetermeer) die met een vilstift teksten op de lift van station Voorweg aanbrachten. Politieagenten hielden het tweetal aan en belden op het politiebureau hun ouders. De 16-jarige kreeg een verwijzing naar Bureau Halt, de 18-jarige een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen van mishandeling
Zoetermeer De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een moeder en dochter (37 en 16 jaar) op de Voorweg in Zoetermeer. De twee vrouwen fietsten vrijdagmiddag 14 december om 15.15 uur op de Voorweg toen een automobilist (19) achter hen agressief reed. De dochter stak haar hand op, waarop de auto hen inhaalde en een stukje verderop stopte. De bestuurder stapte uit de auto en mishandelde de moeder. De vrouw werd in haar buik geschopt, op haar wang geslagen en op de grond geduwd. Een surveillerende motoragent werd gewaarschuwd door een getuige. Hij kon de automobilist aanhouden. De man is verhoord, maar ontkent alles. Zijn medepassagier ondersteunt zijn verklaring. De politie zoekt daarom getuigen van de mishandeling. Ook wil de politie graag in contact komen met de getuige die de motoragent waarschuwde. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Wegstapelplein via 0900 8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800 7000.