Politie Haaglanden

Persberichten 18 december

Haaglanden, 18-12-2007

Beschonken, zonder rijbewijs tegen een paal
Den Haag Een 39-jarige Haagse automobilist nam maandag 17 december omstreeks 21.20 uur op de Ambachtsweg de bocht zo ruim dat hij tegen een verkeerslichtenpaal belandde. Bij ademanalyse blies de man 760 ugl en werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat het rijbewijs van de brokkenmaker al in 2003 was verlopen. De Hagenaar kreeg voor alle overtredingen een proces-verbaal.

Eén op de zeven te snel
Den Haag Bij een snelheidscontrole op maandag 17 december tussen 07.00 en 16.30 uur op de Ockenburgstraat constateerde de politie dat van de 4280 bestuurders er 625 zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u. Alle bestuurders kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

Zeven aanhoudingen onder lastige jeugd
Den Haag De politie hield maandag 17 december om 23.00 uur zeven jongeren aan op de Plesmanlaan. Zij veroorzaakten daar (geluids)overlast en de agenten vroegen hen daarom weg te gaan. De groep luisterde daar niet naar, ook niet toen de agenten hen vorderden zich te verwijderen. Daarop werden zes jongemannen (15-21 jaar) aangehouden. Een zevende, 18-jarige Hagenaar, beledigde de agenten. Hij moest ook mee naar het bureau waar hij zijn excuses aanbood.

Nepagenten bestelen zakenman
Den Haag Twee mannen die zich uitgaven voor politieagenten hebben zondag 16 december een 36-jarige zakenman uit India bestolen. De Indiër werd om 11.00 uur voor zijn hotel aan de Gevers Deynootweg aangesproken door de nepagenten. Zij lieten de man een soort identiteitsbewijs zien en doorzochten zijn portemonnee. Nadat ze een geldbedrag hadden weggenomen gingen ze er vandoor. Volgens de zakenman waren de nepagenten blanke mannen van 20 en 50 jaar oud.

Jongen aangehouden voor mishandeling tramcontroleur Den Haag Een 16-jarige Hagenaar werd maandagmiddag 17 december aangehouden nadat hij in de tram een 48-jarige HTM-controleur had mishandeld. De controleur vroeg de jongen, die in het gezelschap was van een andere jongen, tijdens de tramrit op de Wouwermanstraat naar zijn plaatsbewijs. Ook na herhaaldelijk vragen gaf de jongen geen gehoor aan dit verzoek. Toen hij kennelijk de tram wilde verlaten, probeerde de controleur hem de weg te versperren door voor de uitgang te gaan staan. Vervolgens trapte en sloeg de jongen de controleur. Toegesnelde collegas van de controleur hielden de jongen aan en droegen hem over aan de politie. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief gepakt
Den Haag Met dank aan cameratoezicht kon dinsdagmorgen 18 december om 03.15 uur een 24-jarige Haagse fietsendief worden aangehouden die op het Spuiplein een fiets had gestolen. Dankzij het doorgegeven signalement kon de man voor het Centraal Station worden aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Tien fietsers op de bon
Leischendam De politie controleerde maandag 17 december tussen 07.30 en 08.15 uur fietsverlichting op de Van Ruijsdaellaan. Tien fietsers kregen een bekeuring. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

Gewond bij een aanrijding
Wassenaar Bij een aanrijding op de Rijksstraatweg met de Houtlaan raakte maandag 17 december om 15.10 uur twee Wassenaarse meisjes van 14 en 17 jaar gewond. De meisjes botsten met hun bromfiets tegen een automobilist, die op de Rijksstraatweg reed, en kwamen ten val. Beiden werden met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Verkeerscontrole
Rijswijk Bij meerdere verkeerscontroles op de Huis te Landelaan op 17 december tussen 15.50 uur en 22.00 uur controleerde de politie meer dan honderd automobilisten en tientallen (brom) fietsers. In totaal werden er 13 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het rijden zonder rijbewijs, verlopen APK, niet kunnen tonen van een kenteken bewijs, defecte verlichting en het rijden met een opgevoerde bromfiets.

Overval supermarkt, politie zoekt getuigen
Rijswijk Bij een overval op een supermarkt aan het Waldhoornplein op 17 december omstreeks 18.50 uur is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Een jongeman kwam de supermarkt binnen, bedreigde een medewerkster met een wapen en eiste geld. De jongeman, licht getint, droeg een donkere jas en een spijkerbroek, mogelijk een muts en witte schoenen. Heeft u iets gezien of gehoord wat kan helpen bij het oplossen van deze overval, neem dan contact op met de recherche van bureau Rijswijk via 0900-8844 of liever anoniem, M dan via 0800-7000

Gladheid in de Vondellaan
s-Gravenzande Een 50-jarige vrouw uit s-Gravenzande reed maandag 17 december om 20.20 uur tegen meerdere autos op de Vondellaan. Ze raakte met de rechtervoorkant van haar auto twee geparkeerde autos. De voorste van de twee autos schoot door tegen een derde auto. De Vondellaan was op het moment van het ongeval glad.

Opruiiende e-mail over jaarwisseling
Maasdijk De politie hield dinsdagochtend 18 december twee jongens aan op verdenking van opruiing. De politie verdenkt hen van het rondsturen van een e-mail die opriep tot ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in Maasdijk. De mail moedigde het slopen van lantaarnpalen, telefooncellen en brievenbussen aan. Ook riep de mail op met zijn allen de buurtpreventie te pakken. De politie traceerde deze mail naar de twee verzenders, jongens van 17 jaar uit Maasdijk. Zij worden aanstaande donderdag voorgeleid.

Drugshandelaar
Delft Een getuige belde maandag 17 december om 12.30 uur de politie met het vermoeden van handel in drugs op de C. Fockstraat. Agenten troffen daar een groepje mannen en een auto die ze controleerden. Onder de achterbank vonden ze een grote zak met wiet. De eigenaar van de auto, een 24-jarige Delftenaar is aangehouden. Hij moet in april voor de rechter verschijnen.