Gemeente Epe


Besluiten van de gemeenteraad

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Epe weer een aantal besluiten genomen. Hieronder vindt u kort wat er precies besloten is.

Tarieven voor extra huisvuilcontainer vastgesteld
De gemeenteraad heeft uitgebreid gesproken over de tarieven voor een extra huisvuilcontainer. Uiteindelijk heeft de raad besloten dat inwoners van de gemeente Epe vanaf 1 januari 2008 tegen betaling een extra geregistreerde huisvuilcontainer van 240 liter kunnen verkrijgen. De kosten voor een extra groene container zijn ¤ 106,20 per jaar en voor een grijze ¤ 157,08.

Doordat inwoners straks betalen voor extra container gaat de afvalstoffenheffing voor iedereen omlaag. Het tarief voor een éénpersoonshuishouden daalt dan van ¤ 204,72 naar ¤ 200,04 en voor een meerpersoonshuishouden daalt het tarief van ¤ 235,56 naar ¤ 230,28.

Uit de inventarisatie van de gemeente bleek dat ongeveer 1000 huishoudens meer dan één grijze en één groene container hebben. Tot 1 januari 2008 leegt de gemeente nog deze extra containers. De gemeente verwacht dat door het invoeren van een tarief voor extra containers mensen meer bewust hun afval gaan scheiden.

Wilt u gebruik maken van een extra container, dan kunt u dit doorgeven via het gratis telefoonnummer (0800) 0221626.

Raad akkoord met uitbreiding De Koekoek in Vaassen
De gemeenteraad heeft besloten mee te werken aan een zwembad met een nieuwe sporthal en fysio- en fitnessfaciliteiten voor De Koekoek in Vaassen. Zowel B&W als de gemeenteraad vinden dat het plan van een zwembad met fysio, fitness en een nieuwe sporthal het grootste maatschappelijke rendement oplevert.

Door de vele voorzieningen kunnen alle sportverenigingen in Vaassen terecht in de nieuwe hal. Verder doet een zwembad met fysio, fitness en een nieuwe sporthal recht aan de wens van de gemeenteraad om een gezondheidsconcept te realiseren. Dit betekent veel sportfaciliteiten onder één dak.

Het hele voorbereidingsproces (aanvraag bouwvergunning ed.) gaat nu starten. Het is de bedoeling dit proces in november 2008 af te ronden en aansluitend te beginnen met bouwen.

Verbouw Eper Gemeentewoning kan starten
De gemeenteraad heeft het bouwkrediet voor de Eper Gemeentewoning (EGW) vastgesteld. Hierdoor kan de verbouw van de EGW nu gaan starten. De EGW krijgt een podium en wordt een multifunctioneel centrum voor kunst, cultuur, educatie en welzijn.