Gemeente Epe


Ondertekening toetredingsovereenkomst Epe tot Circulus B.V.


Maandag 17 december ondertekenden wethouder Jan Berkhoff van de gemeente Epe en directeur Henk Knip van Circulus de documenten waarmee de toetreding van de gemeente Epe tot Circulus B.V. per 1 januari 2008 een feit is.

Naast Apeldoorn en Deventer is Epe daarmee de derde aandeelhoudende gemeente van Circulus B.V. Het werkgebied van Circulus B.V is daarmee uitgebreid van 106.000 naar ca. 120.000 aansluitingen.

Naast de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen in de gemeente Epe, zal Circulus met ingang van 2008 ook de milieustraat in Epe beheren en het beheer over de be-en verwerking van alle huishoudelijk afvalstromen voor de gemeente uitvoeren. Op straat zullen de burgers van Epe overigens weinig merken van de verandering per 1 januari aanstaande. Voor de toetreding werd het afval immers al door Circulus bij de burgers ingezameld.

Met de toetreding tot Circulus B.V. en de nieuw opgedragen taken is ook de overgang van een beperkte groep milieustraat medewerkers van de Gemeente naar Circulus gemoeid. Het daarvoor geldende sociaal plan is eveneens de 17e ondertekend.