Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 18-12-2007

Politie houdt bromfietser aan

NIEUW AMSTERDAM Maandagochtend heeft de politie op de Dikkewijk een 16-jarige bromfietser uit Nieuw Amsterdam aangehouden. De jongeman trok de aandacht van de politie toen hij met forse snelheid en met een slecht leesbare kentekenplaat voorbij kwam. De politie reed achter de bromfietser aan en klokte een snelheid van 100 km/uur. De jongen werd staandegehouden en kreeg een proces-verbaal voor de overtredingen. Het kentekenbewijs van de bromfiets is in beslag genomen. De jongen heeft twee weken de tijd om de bromfiets weer aan te passen aan originele snelheid en deze laten testen op de rollentestbank aan het bureau. Bij goedkeuring krijgt hij zijn kentekenbewijs weer terug. (07-203522)

Politie grijpt in bij huiselijk geweld

ASSEN Maandagochtend heeft de politie in de wijk Noorderpark een 18-jarige man uit Assen aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou zijn moeder hebben mishandeld. De man is meegenomen voor verhoor en heeft een dagvaarding gekregen. (07-203463)

Aanrijding met licht letsel

EMMEN De politie kreeg maandagmiddag een melding binnen van een aanrijding tussen een personenauto en een fietser op het Spechtenveld. Ter plaatse bleek een 34-jarige automobilist uit Dalen met zijn bestelauto een 11-jarige fietser te hebben aangereden. De 34-jarige bestuurder van de bestelauto verklaarde dat hij over het Spechtenveld reed en dat hij vanuit het Snippenveld een fietser zag aankomen, hierdoor moest hij iets uitwijken. Hij nam daardoor de binnenkocht en daar fietste het 11-jarige meisje. Het meisje is ter plaatse onderzocht door het aanwezige ambulancepersoneel. Het meisje liep door de aanrijding een lichte hersenschudding op. Ook had het meisje last van een van haar bovenbenen. (07-203527)

Politie houdt alcomobiliste aan

VLEDDERVEEN De politie heeft maandagmiddag een 48-jarige automobiliste uit Vledderveen aangehouden op de P.W. Janssenlaan. Surveillerende agenten zagen dat de automobiliste geen gordel droeg en gaven haar een stopteken. Naar aanleiding van de uitslag van een blaastest werd de vrouw vervolgens aangehouden. Op het politiebureau scoorde de vrouw

Auto in de sloot

HAVELTE De politie kreeg maandagavond een melding binnen van een verkeersongeval op de N371. Ter plaatse bleek dat een 22-jarige automobiliste uit Havelte met haar auto in de sloot terecht was gekomen. De vrouw verklaarde dat ze uit de richting van Meppel kwam en in de richting van Havelte reed. Na het passeren van de Lokbrug kwam ze door gladheid in de rechterberm terecht, ze corrigeerde en kwam tegen de vangrail aan. Vervolgens stuurde ze naar rechts en gleed zo de sloot in. Ze kon haar auto zelf verlaten via de achterklep. Uit een blaasproef bleek dat de vrouw niet had gedronken. (07-203650)

Verkeerscontroles

ERM Op maandagochtend heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Hengstmeerweg. Hierbij werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van verlichting en 1 voor fout parkeren. (07-203549)

Verkeersongeval met letsel

HOOGEVEEN Maandagmiddag is een 30-jarige automobiliste uit Hoogeveen op de Zuidwoldigerweg in botsing gekomen met een 14-jarige fietser uit Zuidwolde. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de fietser al in de ambulance te liggen. De jongen was aanspreekbaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Waarschijnlijk heeft hij een gebroken been. Het bleek dat de 14-jarige jongeman op een gegeven moment begon te slingeren, hij kwam met zijn voorwiel tegen het achterwiel van een andere fietser en kwam ten val. Op dat moment kwam de automobiliste uit Hoogeveen aanrijden en een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. (07-203607

Dierenambulance in de sloot

NIJENSLEEK Maandagochtend kreeg de politie een melding binnen van een verkeersongeval op de Dwarsweg. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat er een dierenambulance in de sloot was beland nadat de 25-jarige bestuurder uit Wilhelminaoord onwel was geworden. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Daar werd zijn pols in het gegipst. Een 44-jarige mede inzittende uit Wilhelminaoord kwam met de schrik vrij. (07-203484)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592-451280.