Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 18 december 2007

Kenmerk 235

Cohen hoofdredacteur Folia

Burgemeester Job Cohen is eenmalig hoofdredacteur geworden van Folia, het weekblad van de Universiteit van Amsterdam. Als eindverantwoordelijke voor het oudste universiteitsblad van Nederland is Cohen op zoek gegaan naar de relatie tussen de stad en de universiteit. "Wat doet de UvA nu daadwerkelijk voor Amsterdam en wat merken we er in het dagelijks leven van", motiveert de burgemeester zijn keuze voor het thema: de Universiteit en de stad. In het nummer zijn onder meer bijdragen opgenomen van hoogleraar electorale politiek Jean Tillie, Robbert Dijkgraaf, wethouder Lodewijk Asscher en Marita Mathijsen. Cohen: "Tillie onderzoekt waarom sommige Amsterdamse moslims radicaliseren, terwijl Robbert Dijkgraaf op Amsterdamse basisscholen kinderen enthousiast maakt voor vakken als natuurkunde en scheikunde. Deze mensen leggen de verbinding tussen stad en universiteit."

Volgens Folia-hoofdredacteur Jim Jansen is er in Cohen een geboren bladenmaker verloren gegaan. "De burgemeester en zijn staf hebben zich op alle niveaus met het productieproces bemoeid: van uitzetten van beeld tot het bepalen van het bladritme. Dit heeft geresulteerd in een Folia van 56 pagina's. Dat is uniek in het bestaan van ons blad." De burgemeester is enthousiast over het eindresultaat. "Samen hebben we er een mooi blad van gemaakt, waaruit blijkt dat de relaties tussen stad en universiteit veelvuldig zijn. Deze Folia illustreert dat wij niet zonder elkaar kunnen opereren, zelfs al we dat zouden willen."

Het eerste exemplaar wordt op woensdag in het café van Crea (Turfdraagsterpad 17, http://www.creacafe.nl) aan Job Cohen uitgereikt. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Pb-235